Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Emman Cortonan basilika-kakku

MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 31.01.2022 20:17

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan neljännessä jaksossa tehtävässä valmistetaan naposteltavat lempielokuvan teemaa mukaillen. Emman elokuva: Toscanan auringon alla

Basilikakakku

  • 110 g tummaa suklaata (70 %)
  • 85 g Valio voita
  • 1 iso ruukku basilikaa (kakkuun tarvitaan 2 dl kevyesti pakattuna hienoksi pilkottua basilikaa
  • 2 kananmunaa eroteltuna
  • 40 g + ½ rkl luomu intiaanisokeria
  • 60 g mantelijauhetta
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • Valio voita silikonimuotin voiteluun

Mansikka-basilikahillo

  • 250 g tuoreita mansikoita
  • 1 dl tuoreita basilikanlehtiä
  • n. 85g Hillo-marmeladisokeria
  • 1-2 rkl vettä

Ganache

  • 200 g tummaa suklaata (60-70% tummaa suklaata)
  • 2 dl Valio kuohukermaa

Koristelu

  • ½ dl vodkaa
  • Vihreät tomuvärit Rainbow dust Powdered colour sävyt Spring green ja Holly Green
  • 5 kpl keskikokoista mansikkaa
  • 14 kpl kokonaista kuorittua suolatonta pistaasia
  • 50 g tummaa suklaata

Valmistusohje

VALMISTUSOHJE: Lämmitä uuni 175 asteeseen.  Voitele silikonivuoan kolot.

Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä vesihaudekattilassa niin, että voi ja suklaa juuri ja juuri sulavat. Hienonna basilika suklaa-voiseosta sulattaessasi. Kun suklaa ja voi on sulanut, ota seos pois liedeltä ja sekoita joukkoon hienoksi hienonnettu basilika. Anna jäähtyä hetki, mutta älä kuitenkaan anna kovettua. Vaahdota valkuaiset ja ½ rkl sokeria kovaksi vaahdoksi. Vatkaa isossa kulhossa sokeri ja keltuaiset vaaleankeltaiseksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa-voi-basilikaseos. Sekoita keskenään mantelijauho, maissijauho ja suola. Lisää suklaa-muna-sokeriseokseen. Sekoita hyvin.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi 1 rkl sokerin kanssa. Kääntele valkuaiset kahdessa osassa suklaaseokseen. Sekoita varovasti, ettei valkuaisvaahdon kuohkeus katoa.

Kaada kakkutaikina silikonimuotin koloihin. Paista 175 asteisessa uunissa n. 10-15 min tai kunnes leivokset ovat tikulla koetettaessa kypsää. Anna jäähtyä silikonivuoassa noin 10 min, siirrä jäähdytysritilälle jäähtymään. Jäähdytä täysin ennen, kun täytät leivonnaiset mansikkahillolla.

MANSIKKA-BASILIKAHILLO: Huuhdo ja paloittele mansikat. Hienonna basilika. Mittaa mansikat, vesi ja hillo-marmeladisokeri kattilaan. ainekset kattilaan. Kuumenna hiljalleen kiehuvaksi ja keitä 2-5 min sekoittaen. Keitä hiljalleen n. 7 min. Kuori vaahto. Lisää silputtu basilika ja keitä vielä n. 3 min. Kuori tarvittaessa vielä pinnalle muodostunut vaahto pois. Kaada laakeaan astiaan jäähtymään ja vie jäähdytyskaappiin. Kun hillo on jäähtynyt täysin, laita se pursotuspussiin kakkujen täyttöä varten.

GANACHE: Pilko suklaa mahdollisimman pieniksi paloiksi lämpöä kestävään kulhoon. Lämmitä kerma kattilassa höyryäväksi ja kaada kuuma kerma suklaan päälle.  Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Anna kuorrutteen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Kaada ganache jäähdytysritilän päälle nostettujen kakkujen päälle.

TÄYTTÖ JA KORISTELU: Nosta kakkupalat jäähdytysritilälle, jonka alla on leivinpaperiarkki. Leikkaa kakkuihin pienellä terävällä veitsellä tai pienellä muffinssiporalla reikä keskelle. Säästä rei’istä koverretut / poratut kakkupalat. Pursota koloon mansikka-basilikahilloa. Laita hillon päälle hattu kakkutaikinasta.

Kaada valmis ganache kakkupalojen päälle. Jätä lopu ganache pöydälle mansikoiden kiinnitystä varten. Laita ganache pieneen pursotuspussiin. Vie kakut hetkeksi jäähdytyskaappiin. Kun ganache asettuu, leikkaa mansikat 3-5 osaan.

Valmista maalivärit. Kaada vihreitä tomuvärejä pieni määrä väriensekoitusalustalle. Kaada yhteen sekoitusalustan pesään pieni määrä vodkaa.  Sekoita erilaiset mieluisat vihreän sävyt (2–3 sävyä)

Ota ganachet jäähtymästä. Roiski vihreitä maaleja maalisudilla ronskilla kädellä kakkujen päälle ja kylkeen.

Leikkaa ganache-pussin päähän pieni reikä. Liimaa ganachella mansikka ja pistaasipähkinä kakun pintana. Nosta kylmään.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Unia kukkaniityistä, Juulian reseptiKoko Suomi leipoo: Black, Pink & Gold, TiiaKoko Suomi leipoo: SAVE the Planet, IidaKoko Suomi leipoo: Mariamin Ti amoKoko Suomi leipoo: Annen ”Ässän kierrän orren ympäri”Koko Suomi leipoo: Täyteläinen suklaakakku suolaisella karamellilla ja paahdetuilla pekaanipähkinöillä
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti