Koko Suomi leipoo: Bostonin kuppikakut
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden toisessa taitotehtävässä Petri leipoi tuomareille bostonilaisia kuppikakkuja. Reseptistä tulee noin kymmenen kuppikakkua.
Kuppikakut
- 125 g huoneenlämpöistä suolatonta voita
- 230 g sokeria
- 130 g kermaa
- 15 ml vaniljaesanssia
- 135 g valkuaista
- 250 g jauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 1½ dl maitoa
- 30 ml viskiä
Leipurinkerma
- 40 g keltuaista
- 80 g sokeria
- 1½ rkl maizenaa
- 250 ml maitoa
- 15 g voita
- 1 tl vaniljaesanssia
Suklaaganache
- 340 g suklaata
- 30 ml agavesiirappia, hunajaa tms
- 210 ml kermaa
Koristelu
- 100 g valkoista sokerimassaa
- 100 g punaista sokerimassaa
- 100 g sinistä sokerimassaa
Valmistusohje
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kerma ja vaniljaesanssi. Lisää valkuaiset yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään kulhossa ja siivilöi seos. Lisää se taikinaan vuorotellen nesteiden kanssa.
Jaa taikina noin 10 vuokaan riippuen vuokien koosta. Muista jättää nousuvara! Paista kakkuja uunissa 15–20 minuuttia.
Leipurinkermaa varten vatkaa keltuaiset kevyesti lämmönkestävässä kulhossa. Laita kulho sivuun. Mittaa kattilaan sokeri, maissijauhot ja maito. Sekoita seos tasaiseksi ja kiehauta se. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti koko ajan sekoittaen.
Sekoita muutama ruokalusikallinen seosta kananmunien joukkoon. Kaada sitten munaseos kattilaan ja kiehauta se koko ajan sekoittaen. Anna kiehua matalalla lämmöllä kunnes seos sakeutuu. Lisää lopuksi voi. Siirrä leipurinkerma jäähtymään. Voit siivilöidä sen, jos joukkoon on jäänyt maizenapaakkuja tai kananmunan kokkareita.
Laita paloiteltu suklaa ja agavesiirappi tai hunaja lämmönkestävään kulhoon suklaaganachea varten. Kiehauta kerma kattilassa ja kaada se suklaan päälle. Anna suklaan sulaa hetki ja sekoita seos sitten tasaiseksi.
Koverra jäähtyneisiin kakkuihin kolo. Täytä se leipurinkermalla ja pursota päälle suklaaganachea.
Tee sokerimassasta Yhdysvaltain lipun värisiä koristeita ja asettele ne pursotuksen päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Pika bébét
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan