Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Bostonin kuppikakut

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 19.11.2018 21:01

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden toisessa taitotehtävässä Petri leipoi tuomareille bostonilaisia kuppikakkuja. Reseptistä tulee noin kymmenen kuppikakkua.

Kuppikakut

  • 125 g huoneenlämpöistä suolatonta voita
  • 230 g sokeria
  • 130 g kermaa
  • 15 ml vaniljaesanssia
  • 135 g valkuaista
  • 250 g jauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 1½ dl maitoa
  • 30 ml viskiä

Leipurinkerma

  • 40 g keltuaista
  • 80 g sokeria
  • 1½ rkl maizenaa
  • 250 ml maitoa
  • 15 g voita
  • 1 tl vaniljaesanssia

Suklaaganache

  • 340 g suklaata
  • 30 ml agavesiirappia, hunajaa tms
  • 210 ml kermaa

Koristelu

  • 100 g valkoista sokerimassaa
  • 100 g punaista sokerimassaa
  • 100 g sinistä sokerimassaa

Valmistusohje

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.  Lisää kerma ja vaniljaesanssi. Lisää valkuaiset yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään kulhossa ja siivilöi seos. Lisää se taikinaan vuorotellen nesteiden kanssa.

Jaa taikina noin 10 vuokaan riippuen vuokien koosta. Muista jättää nousuvara! Paista kakkuja uunissa 15–20 minuuttia.

Leipurinkermaa varten vatkaa keltuaiset kevyesti lämmönkestävässä kulhossa. Laita kulho sivuun. Mittaa kattilaan sokeri, maissijauhot ja maito. Sekoita seos tasaiseksi ja kiehauta se. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti koko ajan sekoittaen.


Sekoita muutama ruokalusikallinen seosta kananmunien joukkoon. Kaada sitten munaseos kattilaan ja kiehauta se koko ajan sekoittaen. Anna kiehua matalalla lämmöllä kunnes seos sakeutuu. Lisää lopuksi voi. Siirrä leipurinkerma jäähtymään. Voit siivilöidä sen, jos joukkoon on jäänyt maizenapaakkuja tai kananmunan kokkareita.

Laita paloiteltu suklaa ja agavesiirappi tai hunaja lämmönkestävään kulhoon suklaaganachea varten. Kiehauta kerma kattilassa ja kaada se suklaan päälle. Anna suklaan sulaa hetki ja sekoita seos sitten tasaiseksi.

Koverra jäähtyneisiin kakkuihin kolo. Täytä se leipurinkermalla ja pursota päälle suklaaganachea.

Tee sokerimassasta Yhdysvaltain lipun värisiä koristeita ja asettele ne pursotuksen päälle.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: ”Paris-Kyoto” -Paris brestit matcha-vadelmatäytteelläKoko Suomi leipoo: Cookie-tulivuoriKoko Suomi leipoo: Muumimamman Japanin tuliainenKoko Suomi leipoo: Mummolan raparperi-mansikkapiirakka & vaniljakastikeKoko Suomi leipoo: Suklaafondant vadelmakastikkeella ja jäätelölläKoko Suomi leipoo: Kokakiat eli kreikkalaiset kermapallerot
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitMakeat leivonnaisetLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti