Koko Suomi leipoo: ”Paris-Kyoto” -Paris brestit matcha-vadelmatäytteellä

KOKO_SUOMI_LEIPOO_KAUSI_6_JAKSO_1_TAIDONNAC2A8YTETEHTAC2A8VAC2A8_RAKKAUSLEIVONTAA_MURU2

Koko Suomi leipoo -ohjelman ensimmäisessä jaksossa kilpailijat näyttävät rakkautensa leipomiseen.

Paris brestit

  • 120 ml vettä
  • 120 ml täysmaitoa
  • 110 g voita
  • 3 tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 190 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 4 kananmunaa

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Koristeluun

  • 100 g tomusokeria
  • 1 rkl matchaa

Täyte

  • Leipurinkerma matchalla
  • 150 g tuoreita vadelmia

Leipurinkerma

  • 1 vaniljatanko
  • 500 ml täysmaitoa
  • 100 g sokeria
  • 4 keltuaista
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • 2 rkl vaniljakreemijauhetta
  • 2 rkl matchaa
  • 2 rkl voita

Valmistusohje

VALMISTUS: Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.  Sekoita kattilassa vesi, maito, voi, sokeri ja suola. Kiehauta.  Lisää jauhot ja vatkaa puuhaarukalla ne voimakkaasti joukkoon.  Laita kattila takaisin hellalle, sekoita ja lämmitä n. neljä minuuttia, kunnes taikinasta muodostuu pallo.  Poista hellalta ja anna jäähtyä n. viisi minuuttia.  Lisää kananmunat yksitellen taikinaan samalla sähkövatkaimella sekoittaen. Laita taikina pursotuspussiin, jossa on 10 mm pyöreä tylla.  Pursota taikinasta metallisen donitsipellin (10kpl) reikiin 6 kpl isoja palloja niin, että niiden reunat koskettavat.  Voitele kananmunalla. Paista n. 20-25 minuuttia.

Jäähdytä. Leikkaa puoliksi. Täytä matcha-täytteellä sekä tuoreilla vadelmilla.  Koristele tomusokerilla, johon olet sekoittanut hieman matchaa.

TÄYTE:  Leikkaa vaniljatanko puoliksi ja raaputa siemenet kattilaan.  Lisää loppu tanko ja maito kattilaan.  Lämmitä maito miedolla lämmöllä kiehumispisteeseen.  Sekoita sokeri, keltuaiset, tärkkelys, jauhe ja siivilöity matcha tasaiseksi vaahdoksi. Kaada puolet maidosta kananmunaseokseen ja vatkaa.  Kaada tämä seos loppumaitoon, josta olet poistanut vaniljatangot. Lämmitä seosta matalla lämmöllä n. viisi minuuttia samalla vatkaten.  Lisää lopuksi joukkoon voi ja vatkaa tasaiseksi.  Laita kreemi jäähtymään. Peitä pinta kelmulla. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!