Koko Suomi leipoo: ”Paris-Kyoto” -Paris brestit matcha-vadelmatäytteellä
Koko Suomi leipoo -ohjelman ensimmäisessä jaksossa kilpailijat näyttävät rakkautensa leipomiseen.
Paris brestit
- 120 ml vettä
- 120 ml täysmaitoa
- 110 g voita
- 3 tl sokeria
- ½ tl suolaa
- 190 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- 4 kananmunaa
Voiteluun
- 1 kananmuna
Koristeluun
- 100 g tomusokeria
- 1 rkl matchaa
Täyte
- Leipurinkerma matchalla
- 150 g tuoreita vadelmia
Leipurinkerma
- 1 vaniljatanko
- 500 ml täysmaitoa
- 100 g sokeria
- 4 keltuaista
- 2 rkl maissitärkkelystä
- 2 rkl vaniljakreemijauhetta
- 2 rkl matchaa
- 2 rkl voita
Valmistusohje
VALMISTUS: Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita kattilassa vesi, maito, voi, sokeri ja suola. Kiehauta. Lisää jauhot ja vatkaa puuhaarukalla ne voimakkaasti joukkoon. Laita kattila takaisin hellalle, sekoita ja lämmitä n. neljä minuuttia, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Poista hellalta ja anna jäähtyä n. viisi minuuttia. Lisää kananmunat yksitellen taikinaan samalla sähkövatkaimella sekoittaen. Laita taikina pursotuspussiin, jossa on 10 mm pyöreä tylla. Pursota taikinasta metallisen donitsipellin (10kpl) reikiin 6 kpl isoja palloja niin, että niiden reunat koskettavat. Voitele kananmunalla. Paista n. 20-25 minuuttia.
Jäähdytä. Leikkaa puoliksi. Täytä matcha-täytteellä sekä tuoreilla vadelmilla. Koristele tomusokerilla, johon olet sekoittanut hieman matchaa.
TÄYTE: Leikkaa vaniljatanko puoliksi ja raaputa siemenet kattilaan. Lisää loppu tanko ja maito kattilaan. Lämmitä maito miedolla lämmöllä kiehumispisteeseen. Sekoita sokeri, keltuaiset, tärkkelys, jauhe ja siivilöity matcha tasaiseksi vaahdoksi. Kaada puolet maidosta kananmunaseokseen ja vatkaa. Kaada tämä seos loppumaitoon, josta olet poistanut vaniljatangot. Lämmitä seosta matalla lämmöllä n. viisi minuuttia samalla vatkaten. Lisää lopuksi joukkoon voi ja vatkaa tasaiseksi. Laita kreemi jäähtymään. Peitä pinta kelmulla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan