Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: ”Paris-Kyoto” -Paris brestit matcha-vadelmatäytteellä

Julkaistu 17.11.2020 15:31

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman ensimmäisessä jaksossa kilpailijat näyttävät rakkautensa leipomiseen.

Paris brestit

  • 120 ml vettä
  • 120 ml täysmaitoa
  • 110 g voita
  • 3 tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 190 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 4 kananmunaa

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Koristeluun

  • 100 g tomusokeria
  • 1 rkl matchaa

Täyte

  • Leipurinkerma matchalla
  • 150 g tuoreita vadelmia

Leipurinkerma

  • 1 vaniljatanko
  • 500 ml täysmaitoa
  • 100 g sokeria
  • 4 keltuaista
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • 2 rkl vaniljakreemijauhetta
  • 2 rkl matchaa
  • 2 rkl voita

Valmistusohje

VALMISTUS: Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.  Sekoita kattilassa vesi, maito, voi, sokeri ja suola. Kiehauta.  Lisää jauhot ja vatkaa puuhaarukalla ne voimakkaasti joukkoon.  Laita kattila takaisin hellalle, sekoita ja lämmitä n. neljä minuuttia, kunnes taikinasta muodostuu pallo.  Poista hellalta ja anna jäähtyä n. viisi minuuttia.  Lisää kananmunat yksitellen taikinaan samalla sähkövatkaimella sekoittaen. Laita taikina pursotuspussiin, jossa on 10 mm pyöreä tylla.  Pursota taikinasta metallisen donitsipellin (10kpl) reikiin 6 kpl isoja palloja niin, että niiden reunat koskettavat.  Voitele kananmunalla. Paista n. 20-25 minuuttia.

Jäähdytä. Leikkaa puoliksi. Täytä matcha-täytteellä sekä tuoreilla vadelmilla.  Koristele tomusokerilla, johon olet sekoittanut hieman matchaa.

TÄYTE:  Leikkaa vaniljatanko puoliksi ja raaputa siemenet kattilaan.  Lisää loppu tanko ja maito kattilaan.  Lämmitä maito miedolla lämmöllä kiehumispisteeseen.  Sekoita sokeri, keltuaiset, tärkkelys, jauhe ja siivilöity matcha tasaiseksi vaahdoksi. Kaada puolet maidosta kananmunaseokseen ja vatkaa.  Kaada tämä seos loppumaitoon, josta olet poistanut vaniljatangot. Lämmitä seosta matalla lämmöllä n. viisi minuuttia samalla vatkaten.  Lisää lopuksi joukkoon voi ja vatkaa tasaiseksi.  Laita kreemi jäähtymään. Peitä pinta kelmulla. 

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Muumimamman Japanin tuliainenKoko Suomi leipoo: Kesäinen vaniljaviettelysKoko Suomi leipoo: Eclairs sablepäällisellä, sitruunatäytteellä ja suklaakuorrutteellaKoko Suomi leipoo: Mummolan raparperi-mansikkapiirakka & vaniljakastikeKoko Suomi leipoo: Prinsessan kaunis serkkutyttöKoko Suomi leipoo: Kokakiat eli kreikkalaiset kermapallerot
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti