Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Suklaafondant vadelmakastikkeella ja jäätelöllä

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 17.12.2018 20:50

MTV LIFESTYLE

Suklaafondant

  • 150 g voi (suolaton)
  • 180 g suklaa
  • 125 g sokeri
  • 165 g kananmuna
  • 120 g vehnäjauho
  • ½ tl leivinjauhe
  • 1 rkl kaakaojauhe

Keksikori

  • 50 g kananmunan valkuainen
  • 55 g sokeri
  • 55 g vehnäjauho
  • 35 g voi (suolaton)

Vaniljajäätelö

  • 200 g Täysmaitoa
  • 1/2 vaniljatanko
  • 2 kpl keltuaisia
  • 70 g sokeria
  • 300 g kuohukermaa

Vadelmakastike

  • 200 g Pakastevadelma
  • 80 g sokeri
  • tarvittaessa tilkka vettä

Valmistusohje

Sulata suklaa. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kananmunat vähitellen joukkoon. Sekoita suklaa varovasti joukkoon. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.

Kaada massa voideltuihin vuokiin. Halutessasi voit laittaa vuokaan voitelun jälkeen kaakaojauhetta tai mantelirouhetta.

Paista n. 200 asteisessa uunissa niin, että suklaafondant jää keskeltä pehmeäksi, hiukan valuvaksi.

Keksikoria varten, vaahdota valkuaisia ja sokeria kevyesti, kunnes massa on tasaista (vaahdon ei tarvitse olla marenkimaisen kovaa)

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden kuudennen jakson tekniikkatehtävässä kilpailijoiden piti leipoa suklaafondant vadelmakastikkeella ja vaniljajäätelöllä. Reseptistä tulee 6 fondanttia ja valmistusaika on noin 1,5 tuntia.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot sekä jäähdytetty voisula.

Levitä ympyräksi noin ruokalusikallinen massa leivinpaperille. Massaa tulee olla hyvin ohut kerros. Halutessasi voit voidella leivinpaperin.

Paista n. 180 asteisessa uunissa 4 – 6 minuuttia.

Laita keksi kuumana alasuin käännetyn lasin päälle ja anna jäähtyä.

Jäätelöä varten, mittaa maito kattilaan.

Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet. Kaada maito, vaniljatangon siemenet ja vaniljatanko kattilaan - anna kiehahtaa. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti vaahdoksi.

Poista vaniljatanko maidosta. Kaada vaniljamaito munasokeriseokseen.

Kaada maitoa takaisin kattilaan ja kuumenna sitä miedolla lämmöllä, kunnes se alkaa hieman paksuuntua. Jäähdytä.

Vaahdota kerma ja yhdistä se varovasti kiisselin joukkoon.

Kaada jäätelökoneeseen ja valmista jäätelö jäätelökoneen ohjeistuksen mukaan.

Voit halutessasi maustaa jäätelön annettuja raaka-aineita käyttäen.

Valmista vadelma kastike keittämällä, kunnes vadelmat hajoavat. Paseeraa.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kookoksiset Tonavan aallot, TanjaKoko Suomi leipoo: ”Paris-Kyoto” -Paris brestit matcha-vadelmatäytteelläKoko Suomi leipoo: Bostonin kuppikakutKoko Suomi leipoo: Prinsessan kaunis serkkutyttöKoko Suomi leipoo: Kokakiat eli kreikkalaiset kermapallerotKoko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä - Mustikkakukkoset jäätelöllä
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti