Koko Suomi leipoo: Kokakiat eli kreikkalaiset kermapallerot
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden toisessa taitotehtävässä leivottiin kansainvälisiä herkkuja. Saara leipoi tehtävässä kreikkalaisia kermapalleroita.
Keksit
- 180 g (n.6 kpl) munan valkuaista
- Ripaus suolaa
- 160 g sokeria
- 120 g (n.6 kpl) keltuaista
- 1 tl vanilja tahnaa
- 200 g vehnäjauhoja
- 2,5 g (1 tl) leivinjauhetta
Täytekreemi
- 170 g + 100 g täysmaitoa
- 155 g kuohukermaa
- 95 g sokeria
- 1 (55 g) keskikokoinen muna
- 1 munan keltuainen
- 36 g maissitärkkelystä
Siirappi
- 150 g sokeria
- 200 g vettä
- 20 g konjakkia
- ½ sitruunan kuori
Suklaakuorrutus
- 75 g kuohukermaa
- 125 g tummaa suklaata
- 1 tl hunajaa
Koristeeksi
- 50 g valkosuklaata
Valmistusohje
Valmista ensin kreemi: lämmitä maitoa ja kermaa keskilämmöllä miltei kuplivaksi Sekoita keskenään sokeri, maissitärkkelys ja munat. Lisää niiden joukkoon 1/3 lämmitetystä maitoseoksesta. Sekoita hyvin. Laita seos kattilaan, jossa loput maitoseoksesta ja jatka sekoittamista.
Kun seos alkaa kuplimaan ja paksuuntuu, ota kattila levyltä ja kaada kreemi puhtaaseen kulhoon, peitä kelmulla ja jäähdytä.
Keksit: Lämmitä uuni 180°C/kiertoilmauuni 160°C. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä ja lopuksi suola. Hiljennä vatkausteho pieneksi ja sekoita joukkoon keltuaiset ja vanilja.
Sekoita jauhot keskenään ja siivilöi ne munaseokseen. Sekoita lastalla varovasti, vain sen verran että aineet ovat sekaisin. Siirrä taikina pursotuspussiin ja pursota pellille halkaisijaltaan n. 4 cm kokoisia ympyröitä.
Paista uunissa 12-15 min. Anna jäähtyä
Siirappi: Lisää kaikki ainekset kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä 2-3 min. kunnes sokeri on kokonaan sulanut ja seos on muuttunut siirappimaisemmaksi. Siirrä siirappi toiseen kulhoon jäähtymään.
Kuorrute: lämmitä kermaa keskilämmöllä. Rouhi suklaa pieneksi toiseen kulhoon ja kaada kerma joukkoon. Peitä astia hetkeksi ennen kuin sekoitat seoksen tasaiseksi. Lisää hunaja.
Kokoaminen: jaa kekseistä puolet pohjaksi tuleviin ja puolet kanneksi tuleviin. Dippaa pohjien tasaista pintaa parin sekunnin ajan siirapissa. Sekoita jähmettynyt kreemi notkeammaksi ja pursota sitä pohjien tasaiselle puolelle siirapin päälle. Dippaa kansien tasainen puoli siirapissa ja kupera puoli suklaakuorrutteessa.
Laita pohja ja kansi tasaiset puolet vastakkain. Sulata valkosuklaa ja pursota viivoja koristeeksi pinnalle.
Pidä kylmässä ½ h ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa