Koko Suomi leipoo: Annen Churromisu

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps8_7598
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo -sarjan kahdeksannessa jaksossa leipurit toteuttavat leivontateltassa makumuiston joltain matkaltaan.

Brownietaikina

  • 150 g tummaa suklaata
  • 100 g Valio voita
  • 100 g intiaanisokeri
  • 100 g Sunnuntai erikoisvehnäjauho
  • 3 kananmunaa
  • 150 g Valio maustamaton tuorejuusto
  • 1 tl vaniljasokeri
  • 0,5 tl leivinjauhe
  • 30 g hasselpähkinärouhe

Churrot

  • 1 rkl sokeri
  • 50 g Valio voita
  • 280 g vettä
  • ripaus suolaa
  • 180 g Sunnuntai erikoisvehnäjauho
  • 3 kananmunaa
  • 2 tl vaniljasokeri
  • 1 tl kardemumma
  • 1,5 l rypsiöljyä paistamiseen

Suklaacrumble

  • 60 g Sunnuntai erikoisvehnäjauho
  • 25 g sokeri
  • 50 g Valio voita
  • 100 g maitosuklaa
  • 1 rkl fariinisokeri

Vadelma-puolukkamelba

  • 150 g tuoreita vadelmia
  • 30 g tuoreita puolukoita
  • 3 rkl tomusokeria
  • 1 tl puristettu sitruunan mehu

Kermatäyte

  • 1 ½ dl Valio vispikermaa
  • 100 g Valio maitorahka
  • 125 g mascarpone
  • 25 g tomusokeri

Kostutukseen

  • 0,5 dl vettä
  • 1 rkl Nescafé pikakahvijauhe

Koristeluun

  • 50 g tummaa suklaata
  • 50 g valkosuklaata
  • 100 g tuoreita vadelmia
  • 30 g tuoreita puolukoita
  • sitruunamelissaa

Valmistusohje

Valmista brownietaikina. Sulata voi ja suklaa kattilassa tai mikrossa. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja hasselpähkinärouhe keskenään. Notkista tuorejuusto ja lisää siihen sirosokeri sekä 1 kananmuna. Vaahdota intiaanisokeri ja 2 kananmunaa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon jäähtynyt suklaa-voiseos, tuorejuustoseos sekä kuivat aineet. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla, kaada taikina pellille ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.

Valmista crumble. Sekoita kulhossa jauhot ja sokerit. Nypi joukkoon huoneenlämpöinen voi ja lisää rouhittu suklaa. Levitä leivinpaperin päälle matalaan uunivuokaan ja paista 175 asteessa noin 10 minuuttia.

Laita öljy lämpenemään paksupohjaiseen teräskattilaan. Tee churrotaikina. Sekoita kattilassa sokeri, voi, vesi ja suola. Anna kiehahtaa niin, että voi sulaa. Laske lämpöä ja lisää jauhot. Pyörittele taikinaa kattilassa, kunnes se hieman ”kuivahtaa” ja taikinasta muodostuu pallo. Jäähdytä hiukan. Lisää kananmunat yksitellen sähkövatkaimelle vatkaten. Vatkaa jokaisen kananmuna lisäämisen jälkeen taikinaa muutama minuutti. Lisää viimeisen munan kanssa vaniljasokeri ja kardemumma.  Nostele taikina pursotinpussiin, jossa on iso tähtitylla. Pursota taikinasta pötköjä kuumaan (180 astetta) öljyyn. Taikina on paksua, katkaise pursotus saksilla tai veitsellä tai vaihtoehtoisesti voit pursottaa pötkylät reikäkauhan päälle ja nostaa ne sillä öljyyn. Paista 2-4 minuuttia per puoli, kunnes pinta on kauniin ruskea. Nostele leivinpaperin päälle valumaan.

Kermatäytettä varten vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää maitorahka ja mascarpone. Lisää tomusokeri siivilän läpi.

Melbaa varten soseuta ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi. Painele seos siivilän läpi siemenettömäksi.

Lämmitä kostutukseen tarvittava vesi kiehumispisteeseen, lisää pikakahvijauhe ja sekoita tasaiseksi.

Kokoaminen: kostuta jäähtynyt browniepohja pikakahvilla. Sivele pinnalle vadelma-puolukkamelbaa (jätä noin 1/3 koristelua varten). Leikkaa levystä kymmenen tasakokoista leivosta.  Lisää murennettu suklaacrumble ja laita churro leivoksen toiseen laitaan viistoittain.  Pursota kermatäytteestä ruusuke/ ruusukkeita lopun näkyvillä olevan crumblen päälle. Koristele asettelemalla churrojen /kermaruusukkeiden päälle tuoreita suklaassa dipattuja vadelmia, tuoreita puolukoita, sulatettua suklaata raitoina sekä vadelma-puolukkamelbaa raitoina. Viimeistele sitruunamelissan lehdillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!