Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Annin Amerikan serkun banaanikakku

MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 28.02.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kahdeksannessa jaksossa leipurit toteuttavat leivontateltassa makumuiston joltain matkaltaan.

Pohja

  • 3,5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 2,5 dl sokeria
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl soodaa
  • 2 tl kanelia
  • ripaus suolaa
  • 90 g Valio voita
  • 200 g (2 kpl) banaania
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl Valio täysmaitoa

Vaniljavanukas

  • 1,5 dl sokeria
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • ripaus suolaa
  • 3 dl Valio täysmaitoa
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 tl vaniljauutetta

Keksit

  • 60g Valio voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna
  • 2,5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa

Pursote

  • 100 g Valio voita
  • 300 g tomusokeria
  • 200 g Valio maustamatonta tuorejuustoa

Lisäksi

  • 2 banaania
  • 100 g saksanpähkinöitä
  • 1dl sokeria
  • 0,5 dl vettä
  • 50 g tummaa suklaata
  • 2 dl Valio vispikermaa

Valmistusohje

Pohjaa varten sekoita isossa kulhossa kaikki kuivat aineet. Sekoita huoneenlämpöinen voi joukkoon sähkövatkaimella sekoittaen. Muusaa banaanit ja sekoita joukkoon. Lisää kananmunat ja viimeiseksi maito. Sekoita tasaiseksi ja kaada kolmeen noin 15cm halkaisijalla olevaan vuokaan. Paista 175 asteessa noin 20-25min. Anna jäähtyä.

Valmista vaniljavanukas laittamalla kattilaan sokeri, maissitärkkelys ja suola. Sekoita keskenään maito ja kananmunan keltuaiset, kunnes neste on tasaista. Kaada se hyvin sekoittaen kattilassa olevien kuivien ainesten joukkoon. Kuumenna, kunnes seos alkaa olla vähän paksumpaa ja vanukasmaista. Sekoita vaniljasokeri ja vaniljauute joukkoon. Laita jäähtymään. 

Keksejä varten vaahdota sokeri ja huoneenlämpöinen voi. Vatkaa joukkoon kananmuna. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää vaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Tee lusikalla tai pursota pyöreän tyllan avulla noin 2cm halkaisijalla olevia kekoja leivinpaperin päälle. Keksit leviävät hiukan, joten jätä tilaa kekojen väliin. Paista 175 asteessa noin 15min ajan.

Valmista karamellisoidut pähkinät sulattamalla pannulla vesi ja sokeri. Kun seos on kuumaa, lisää kokonaiset saksanpähkinät sekaan. Pyörittele pähkinöitä seoksessa, kunnes ne saavat vähän väriä. Kaada kuuma seos leivinpaperin päälle jäähtymään. Kun pähkinät ovat jäähtyneet, rouhi terävällä veitsellä pieneksi.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi. Laita sekaan tomusokeri ja vaahdota. Lisää lopuksi tuorejuusto ja vatkaa nopeasti sekaisin.

Aloita kakun kasaaminen laittamalla ensimmäinen pohja kakkualustalle ja laita reunakalvo ympärille. Pursota voi-sokerikreemiä kakkupohjan reunoille niin, ettei mihinkään jää koloa. Keskelle tulee jäädä ympyrän muotoinen kolo. Levitä koloon vaniljavanukasta reilu kerros. Laita päälle banaanikuutioita ja keksimurua. Varmista, että reunojen pursotus on vähintään yhtä korkea kuin keskellä oleva täyte. Laita seuraava pohja päälle ja täytä samalla tavalla. Laita kolmas pohja päälle. Siirrä kakku kylmään. Temperoi suklaa (ensin lämmitys 48-50c, sitten jäähdytys 27-28c ja sitten vielä lämmitys 31-32c) ja valmista siitä viuhkamaisia koristeita pursottamalla. Siirrä koristeet kylmään jähmettymään. Ota kakku kylmästä. Levitä voi-sokerikreemiä kakun reunoille. Pursota kermavaahdosta kakun päälle huippuja. Laita karamellisoitua pähkinärouhetta kakun päälle pursotusten keskelle. Laita suklaaviuhkoja pystyyn pursotusten päälle. Murustele keksejä kakun reunoille.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Lapsuuden klassikko – Kimble! OonaKoko Suomi leipoo: SAVE the Planet, IidaKoko Suomi leipoo: Annen ChurromisuKoko Suomi leipoo: Annin La vie en rose – yllätyskakkuKoko Suomi leipoo: Annin mustikkaunelmaKoko Suomi leipoo: Prinsessan kaunis serkkutyttö
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti