Koko Suomi leipoo: Minttusuklaajäätelö kohtaa suklaapehmiksen, Nellan resepti
Koko Suomi leipoo -sarjan kauden viidennessä jaksossa iskettiin jätskimuistot pöytään.
Minttumousse suklaarouheella
- 2 nippua tuoretta minttua
- 0,5 dl vettä
- 0,25 dl sokeria
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 200 g mascarponea
- 2 dl vispikermaa
- 6 rkl tomusokeria
- 1 tl piparminttuaromia
- 3 kpl liivatetta
- Puolikkaan limen mehu
- 150 g maitosuklaata
- Mintunvärinen elintarvikeväri oma
- Minttuinen suklaapohja
- 25 g tummaa suklaata
- 25 g voita
- 0,5 dl fariinisokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 kpl keltuaista
- 0,75 dl erikoisvehnäjauhoja
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 0,5 tl leivinjauhetta
- Ripaus suolaa
- 0,5 dl + 0,5 dl kevytmaitoa
- 1 tl piparminttuaromia
- 75 g maustamatonta tuorejuustoa
- 150 g maitosuklaata
- Vohvelikupit
- 4 kpl valkuaista
- 6 tl kuohukermaa
- 200 g erikoishienoa sokeria
- 1,5 tl vanilja-aromia
- Ripaus suolaa
- 200 g erikoisvehnäjauhoja
- 60 g voita
- 1 tl piparminttuaromia
- 0,5 dl rypsiöljyä
- 150 g valkosuklaata
- Mintunvärinen elintarvikeväri
Suklaamousse
- 150 g maitosuklaata
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 150 g mascarponea
- 1 dl vispikermaa
- 2 rkl sokeria
Valmistusohje
MINTTUMOUSSE SUKLAAROUHEELLA: Laita kattilaan mintun lehdet, vesi ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Rouhi suklaa. Vaahdota vispikerma. Laita tuorejuusto ja minttusiirappi kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää joukkoon mascarpone, vaahdotettu vispikerma, tomusokeri ja piparminttuaromi. Lisää muutama tippa vihreää elintarvikeväriä. Purista puolikkaasta limestä mehu ja kiehauta. Sekoita joukkoon pehmenneet liivatteet. Yhdistä liivateseos mousseen samalla vatkaten. Lisää lopuksi suklaarouhe. Siirrä kylmään.
MINTTUINEN SUKLAAPOHJA: Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen. Sulata suklaa. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää suklaa ja keltuaiset taikinaan. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää kuivat aineet siivilän läpi taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi maito ja piparminttuaromi. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille noin puolikkaan pellin alueelle. Paista uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä. Leikkaa pyöreällä stanssilla (Ø n. 5 cm) pohjasta 10 palaa. Kostuta pohjat puolella desilitralla maitoa. Murenna loput pohjasta kulhoon ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Pyörittele 10 palloa. Sulata suklaa. Ota kakkupallo haarukkaan ja kasta suklaassa. Siirrä pallot jähmettymään kylmään.
VOHVELIKUPIT: Sekoita valkuaiset, kuohukerma, sokeri, vanilja-aromi ja suola keskenään. Siivilöi joukkoon jauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää voi ja piparminttuaromi. Voitele vohvelirauta kevyesti rypsiöljyllä. Annostele taikinaa vohveliraudalle noin 2 ruokalusikallista. Levitä taikina tasaisesti pyöreäksi.
Paista kunnes vohveli on vaaleanruskea. Nosta vohveli rypsiöljyllä voidellun lasin päälle ja paina sivut lasin mukaisesti alas. Käytä välissä talouspaperia, jottei kädet pala. Vohveli täytyy muotoilla heti paiston jälkeen, sillä se kovettuu nopeasti. Tee 10 vohvelikuppia. Paista lopuksi vohvelikiehkurat. Laita taikinaa vohveliraudalle ohut suikale ja paista hetki. Pyöritä suikale kevyesti esimerkiksi ruokalusikan varren ympärille ja anna kovettua hetki. Kun vohvelikupit ovat kovettuneet, sulata valkosuklaa ja lisää suklaaseen muutama tippa mintunväristä elintarvikeväriä. Kasta vohvelikuppien reunat suklaassa.
SUKLAAMOUSSE: Sulata suklaa ja jätä jäähtymään. Vaahdota vispikerma. Sekoita keskenään tuorejuusto, mascarpone ja sula suklaa. Kääntele joukkoon vaahdotettu kerma ja mausta sokerilla. Laita pursotuspussiin. Leivosten kokoaminen Aseta vohvelikupit tarjoilualustalle. Laita vohvelikupin pohjalle suklaakakkupala. Lisää seuraavaksi minttusuklaamoussea. Pursota kupin toiseen sivuun suklaamoussea. Lisää koristeeksi suklaakakkupallo sekä vohvelikiehkura.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko