Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koketorsk - turskaa norjalaiseen tapaan

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton

4 hengelle

  • 4 paksua, poikittain leikattua viipaletta kokonaisesta, peratusta turskasta

Keittoliemi

  • 2 l vettä
  • 1 dl suolaa
  • 2 tl etikkaa (12%)
  • 1 laakerilehti
  • 5 kokonaista valkopippuria

Lisäksi

  • 2 kovaksi keitettyä munaa
  • 1 porkkana
  • 150 g voita
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Huuhtele turskapalat huolellisesti juoksevan veden alla. Keitä vesi, suola, etikka, laakerinlehti ja pippurit isossa kattilassa liemeksi. Lisää kalapalat liemeen, kiehauta, kuori vaahto ja ota kattila pois liedeltä.

2. Anna kalapalojen vetäytyä liemessä kannen alla. Kalanlihan pitää olla aivan valkoista ja irrota ruodoista, se vie noin 10 minuuttia.

3. Kuori ja paloittele porkkana pieniksi kuutioiksi ja pane ne tilkkaseen kalalientä kiehumaan pehmeiksi. Kuori ja kuutioi munat, silppua persilja hienoksi ja sulata voi. Nosta turskaviipaleet vadille tai annoslautasille ja ripottele porkkana- ja munakuutiot kaloille. Valuta voisula pinnalle ja viimeistele persiljasilpulla.

Turskaviipaleiden tulee olla reiluja, vähintään kaksi senttiä paksuja. Ja keittoliemeen laitetaan todellakin kokonainen desi suolaa - se ei ole painovirhe! Tarjoa tämän kala-aterian kanssa mielellään lasillinen punaviiniä, kuten norjalaiset tekevät.

Lisää aiheesta:

Kylmä, keitetty kesälohiKeitettyä turskaa maksan ja mädin kanssaKeitetty turskanselkä, katkarapuja ja tilliäKylmää, keitettyä lohta hyytelössäKeltainen kalakeittoUunissa keitetty kirjolohi
TurskaaKevytGluteenitonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Turskaa
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Turskafileetä ja katkarapuja foliossa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Turskaa inkiväärin ja soijan kanssa

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Koketorsk - turskaa norjalaiseen tapaan

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kokonaista turskaa persiljakastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Keitetty turskanselkä, katkarapuja ja tilliä