Koketorsk - turskaa norjalaiseen tapaan

Turskaviipaleiden tulee olla reiluja, vähintään kaksi senttiä paksuja. Ja keittoliemeen laitetaan todellakin kokonainen desi suolaa - se ei ole painovirhe! Tarjoa tämän kala-aterian kanssa mielellään lasillinen punaviiniä, kuten norjalaiset tekevät.

4 hengelle

  • 4 paksua, poikittain leikattua viipaletta kokonaisesta, peratusta turskasta

Keittoliemi

  • 2 l vettä
  • 1 dl suolaa
  • 2 tl etikkaa (12%)
  • 1 laakerilehti
  • 5 kokonaista valkopippuria

Lisäksi

  • 2 kovaksi keitettyä munaa
  • 1 porkkana
  • 150 g voita
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Huuhtele turskapalat huolellisesti juoksevan veden alla. Keitä vesi, suola, etikka, laakerinlehti ja pippurit isossa kattilassa liemeksi. Lisää kalapalat liemeen, kiehauta, kuori vaahto ja ota kattila pois liedeltä.

2. Anna kalapalojen vetäytyä liemessä kannen alla. Kalanlihan pitää olla aivan valkoista ja irrota ruodoista, se vie noin 10 minuuttia.

3. Kuori ja paloittele porkkana pieniksi kuutioiksi ja pane ne tilkkaseen kalalientä kiehumaan pehmeiksi. Kuori ja kuutioi munat, silppua persilja hienoksi ja sulata voi. Nosta turskaviipaleet vadille tai annoslautasille ja ripottele porkkana- ja munakuutiot kaloille. Valuta voisula pinnalle ja viimeistele persiljasilpulla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!