Kirsikkahilloke

Elegantti kompotti punaviinillä, joka sopii hyvin täyttävän päivällisen päätteeksi.

Neljälle-viidelle

  • 1 l kypsiä kirsikoita
  • 3 dl punaviiniä
  • ½ dl kidesokeria
  • 1 kanelitanko
  • 1 appelsiinin hienoksi suikaloitu kuori
  • 2 rkl punaviinimarjahyytelöä
  • arrowjuurta

Valmistusohje

1. Poista marjoista kivet. Keitä ne hitaasti pehmeiksi viinissä sokerin, kanelin ja appelsiininkuoren kera. Lisää hyytelö ja sekoita niin että sokeri sulaa.

2. Ota kattila liedeltä, poimi siitä kanelitanko. Suurusta arrowjuurella, jonka olet sekoittanut tilkkaan vettä. Jäähdytä kunnolla kylmäksi ja tarjoile kevyesti vatkatun kerman tai vaniljajäätelön kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!