Kirsikkahilloke

Elegantti kompotti punaviinillä, joka sopii hyvin täyttävän päivällisen päätteeksi.

Neljälle-viidelle

  • 1 l kypsiä kirsikoita
  • 3 dl punaviiniä
  • ½ dl kidesokeria
  • 1 kanelitanko
  • 1 appelsiinin hienoksi suikaloitu kuori
  • 2 rkl punaviinimarjahyytelöä
  • arrowjuurta

Valmistusohje

1. Poista marjoista kivet. Keitä ne hitaasti pehmeiksi viinissä sokerin, kanelin ja appelsiininkuoren kera. Lisää hyytelö ja sekoita niin että sokeri sulaa.

2. Ota kattila liedeltä, poimi siitä kanelitanko. Suurusta arrowjuurella, jonka olet sekoittanut tilkkaan vettä. Jäähdytä kunnolla kylmäksi ja tarjoile kevyesti vatkatun kerman tai vaniljajäätelön kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.