Kirsikkahilloke
Elegantti kompotti punaviinillä, joka sopii hyvin täyttävän päivällisen päätteeksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle-viidelle
- 1 l kypsiä kirsikoita
- 3 dl punaviiniä
- ½ dl kidesokeria
- 1 kanelitanko
- 1 appelsiinin hienoksi suikaloitu kuori
- 2 rkl punaviinimarjahyytelöä
- arrowjuurta
Valmistusohje
1. Poista marjoista kivet. Keitä ne hitaasti pehmeiksi viinissä sokerin, kanelin ja appelsiininkuoren kera. Lisää hyytelö ja sekoita niin että sokeri sulaa.
2. Ota kattila liedeltä, poimi siitä kanelitanko. Suurusta arrowjuurella, jonka olet sekoittanut tilkkaan vettä. Jäähdytä kunnolla kylmäksi ja tarjoile kevyesti vatkatun kerman tai vaniljajäätelön kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan