Kirpeät silakat
Tämä silakkaruoka maistuu yhtä hyvin kylmänä kuin lämpimänäkin. Vaikka kyse on silakasta, tämä resepti ei ole erityisen suomalainen, vaan pikemminkin pohjoismainen variaatio välimerellisestä sardiiniruoasta. Ruoan kanssa maistuvat reilut kuoriperunat ja näkkileipä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
4 annosta
- 600 g silakkafileetä
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 ½ dl hienonnettua persiljaa
- 1 dl hienonnettua korppujauhoa
- ½ sitruuna
- oliiviöljyä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Hienonna persilja ja valkosipuli ja sekoita ne korppujauhoihin. Lisää sitruunamehu ja öljyä niin paljon, että koostumus on sopiva silakoille levitettäväksi. Anna seoksen vetäytyä noin tunnin ajan.
2. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Huuhdo silakkafileet ja leikkaa selkäevä pois. Öljyä uunivuoka ja asettele siihen silakkafileet kahtia taitettuna. Ripottele päälle ½ tl suolaa ja pyöräytä päälle pippuria myllystä.
3. Levitä persiljaseos fileiden päälle ja kostuta aavistuksella öljyä. Kypsennä uunissa 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka