Kirpeät silakat
Tämä silakkaruoka maistuu yhtä hyvin kylmänä kuin lämpimänäkin. Vaikka kyse on silakasta, tämä resepti ei ole erityisen suomalainen, vaan pikemminkin pohjoismainen variaatio välimerellisestä sardiiniruoasta. Ruoan kanssa maistuvat reilut kuoriperunat ja näkkileipä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
4 annosta
- 600 g silakkafileetä
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 ½ dl hienonnettua persiljaa
- 1 dl hienonnettua korppujauhoa
- ½ sitruuna
- oliiviöljyä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Hienonna persilja ja valkosipuli ja sekoita ne korppujauhoihin. Lisää sitruunamehu ja öljyä niin paljon, että koostumus on sopiva silakoille levitettäväksi. Anna seoksen vetäytyä noin tunnin ajan.
2. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Huuhdo silakkafileet ja leikkaa selkäevä pois. Öljyä uunivuoka ja asettele siihen silakkafileet kahtia taitettuna. Ripottele päälle ½ tl suolaa ja pyöräytä päälle pippuria myllystä.
3. Levitä persiljaseos fileiden päälle ja kostuta aavistuksella öljyä. Kypsennä uunissa 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta