Kirpeät silakat

Tämä silakkaruoka maistuu yhtä hyvin kylmänä kuin lämpimänäkin. Vaikka kyse on silakasta, tämä resepti ei ole erityisen suomalainen, vaan pikemminkin pohjoismainen variaatio välimerellisestä sardiiniruoasta. Ruoan kanssa maistuvat reilut kuoriperunat ja näkkileipä.

4 annosta

  • 600 g silakkafileetä
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 ½ dl hienonnettua persiljaa
  • 1 dl hienonnettua korppujauhoa
  • ½ sitruuna
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Hienonna persilja ja valkosipuli ja sekoita ne korppujauhoihin. Lisää sitruunamehu ja öljyä niin paljon, että koostumus on sopiva silakoille levitettäväksi. Anna seoksen vetäytyä noin tunnin ajan.

2. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Huuhdo silakkafileet ja leikkaa selkäevä pois. Öljyä uunivuoka ja asettele siihen silakkafileet kahtia taitettuna. Ripottele päälle ½ tl suolaa ja pyöräytä päälle pippuria myllystä.

3. Levitä persiljaseos fileiden päälle ja kostuta aavistuksella öljyä. Kypsennä uunissa 20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja