Silakka on kirkasgraavattunakin sovelias niin pääruoaksi, alkupalaksi kuin noutopöydän lajiksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kahdeksalle
- 1 kg silakoita
Liemi
- 2,5 dl vettä
- 1 dl etikkaa, 12 %
- 1 rkl suolaa
- 1 maustemitta valkopippuria
Marinadi
- 1 sipuli
- 1 dl viinietikkaa
- 1,5 dl rypsiöljyä
- 0,5 dl vettä
- 1 rkl sokeria
- 1 rkl suolaa
- 1 tl valkopippurimurskaa
- 1 tl mustapippurimurskaa
- 1 tl rosépippurimurska
- 1 laakerinlehti
Valmistusohje
1. Perkaa silakat ja poista päät sekä sisälmykset. Sekoita kaikki liemen ainekset yhteen, laita silakat liemeen ja anna maustua 12 tuntia.
2. Tarkista, että kalat ovat valkoisia ja kiinteitä kauttaaltaan. Nosta kalat liemestä ja valuta ne hyvin.
3. Kuori ja silppua sipuli karkeasti. Murenna laakerinlehti. Sekoita keskenään sipuli, viinietikka, öljy, vesi, sokeri, suola, rouhitut pippurit ja laakerinlehti. Laita valutetut silakat kulhoon ja kaada niiden päälle marinadi, jonka pitää peittää kalat. Pane maustumaan kylmään yli yön.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!