Kirkasgraavatut silakat

Silakka on kirkasgraavattunakin sovelias niin pääruoaksi, alkupalaksi kuin noutopöydän lajiksi.

Kahdeksalle

  • 1 kg silakoita

Liemi

  • 2,5 dl vettä
  • 1 dl etikkaa, 12 %
  • 1 rkl suolaa
  • 1 maustemitta valkopippuria

Marinadi

  • 1 sipuli
  • 1 dl viinietikkaa
  • 1,5 dl rypsiöljyä
  • 0,5 dl vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl suolaa
  • 1 tl valkopippurimurskaa
  • 1 tl mustapippurimurskaa
  • 1 tl rosépippurimurska
  • 1 laakerinlehti

Valmistusohje

1. Perkaa silakat ja poista päät sekä sisälmykset. Sekoita kaikki liemen ainekset yhteen, laita silakat liemeen ja anna maustua 12 tuntia.

2. Tarkista, että kalat ovat valkoisia ja kiinteitä kauttaaltaan. Nosta kalat liemestä ja valuta ne hyvin.

3. Kuori ja silppua sipuli karkeasti. Murenna laakerinlehti. Sekoita keskenään sipuli, viinietikka, öljy, vesi, sokeri, suola, rouhitut pippurit ja laakerinlehti. Laita valutetut silakat kulhoon ja kaada niiden päälle marinadi, jonka pitää peittää kalat. Pane maustumaan kylmään yli yön.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.