Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kirkasgraavatut silakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Silakka on kirkasgraavattunakin sovelias niin pääruoaksi, alkupalaksi kuin noutopöydän lajiksi.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Kahdeksalle

  • 1 kg silakoita

Liemi

  • 2,5 dl vettä
  • 1 dl etikkaa, 12 %
  • 1 rkl suolaa
  • 1 maustemitta valkopippuria

Marinadi

  • 1 sipuli
  • 1 dl viinietikkaa
  • 1,5 dl rypsiöljyä
  • 0,5 dl vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl suolaa
  • 1 tl valkopippurimurskaa
  • 1 tl mustapippurimurskaa
  • 1 tl rosépippurimurska
  • 1 laakerinlehti

Valmistusohje

1. Perkaa silakat ja poista päät sekä sisälmykset. Sekoita kaikki liemen ainekset yhteen, laita silakat liemeen ja anna maustua 12 tuntia.

2. Tarkista, että kalat ovat valkoisia ja kiinteitä kauttaaltaan. Nosta kalat liemestä ja valuta ne hyvin.

3. Kuori ja silppua sipuli karkeasti. Murenna laakerinlehti. Sekoita keskenään sipuli, viinietikka, öljy, vesi, sokeri, suola, rouhitut pippurit ja laakerinlehti. Laita valutetut silakat kulhoon ja kaada niiden päälle marinadi, jonka pitää peittää kalat. Pane maustumaan kylmään yli yön.

Lisää aiheesta:

Kirkasgraavatut silakat s/s NorrteljeGraavisilakat ja yrttimajoneesiGraavisilakat yrttikastikkellaHienot, sinappigraavatut silakatMaustesilakatGraavattua silakkaa etikkaliemessä
GraavikalaLisäkeruoatAlkuruoatKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Graavikala
  • 30.06.202307:55
    Graavilohi

    Graavilohi nejällä tapaa – helppo keino saada kalasuosikista entistä parempaa!

  • 22.12.202115:33
    Graavilohi

    Maailman paras graavilohi Harri Syrjäsen tapaan

  • 16.12.202112:18
    Lohifilee

    Jääkellarin lohi – Henri Alénin ohje

  • 15.12.201707:25
    Marinoitu kala

    Graavisiikaceviche

  • 04.12.201708:11
    Itsenäisyyspäivän herkut

    Pikagraavattu lohi ja naposteltavat itsenäisyyspäivän valvojaisiin