Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kikhernesalaattia munasilpun kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

Neljälle

  • 6 dl keitettyjä kikherneitä (2 prk)
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 250 g kokonaista mangoldia
  • 1 vihreä paprika
  • 2 tomaattia
  • 1 punasipuli

Kastike

  • 1 rkl puristettua sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 ½ tl yrttisuolaa

Valmistusohje

1. Keitä munat: Laita ne kylmään veteen, ala ottaa aikaa kun vesi kiehuu. 8 minuutin jälkeen ne ovat kovaksi keitettyjä. Huuhdo kylmässä vedessä ja kuori. Hienonna hieman koristeeksi, muusaa loput karkeasti haarukalla.

2. Keitä liotetut kikherneet tai huuhdo purkkikikherneet kunnolla. Huuhdo mangoldinlehdet. Suikaloi ne ja anna pehmetä tilkassa kiehuvaa vettä. Sekoita kikherneiden kanssa. Paloittele paprika ja tomaatit hienoiksi paloiksi. Suikaloi sipuli. Sekoita kaikki kikherneiden ja mangoldin kanssa kulhossa, muista munasilppu.

3. Kastike: Sekoita sitruunamehu, oliiviöljy ja yrttisuola. Kaada salaatin päälle. Koristele kananmunalla.

Tässä on hieman erilainen kikhernesalaatti munasilpun kera. Se ei ole pelkästään erittäin maukas – vaan siinä on myös paljon rautaa ja proteiinia. Tämä on hyvää tarjoiltavaa kasvissyöjille.

Lisää aiheesta:

Glaseeratut endiivit linssien ja persiljan keraPapusalaattiPinaattia jogurtissaKanaa intialaisessa kermakastikkeessaKikhernepaellaKikhernecurry riisin ja jogurtin kera
KasvissalaattiSalaatitGluteenitonLaktoositonKasvisruokaGoGreenAlkuruoat

Tuoreimmat aiheesta

Kasvissalaatti
  • 10.1.15:11
    Kasvisruoka

    Kikhernesalaatti

  • 06.06.202414:04
    Kanasalaatti

    Pippa Laukan rautainen lounassalaatti

  • 02.01.202012:10
    Nopeat ja helpot

    Talven paras purkkisalaatti – Pirjon helppo resepti

  • 06.07.201713:50
    Huomenta Suomi

    Tataki-salaatti eli japanilaistyylinen maalaissalaatti

  • 12.02.201408:57
    Kaalisalaatti

    Lehtikaalipaistos