Kikhernesalaattia munasilpun kera
Tässä on hieman erilainen kikhernesalaatti munasilpun kera. Se ei ole pelkästään erittäin maukas – vaan siinä on myös paljon rautaa ja proteiinia. Tämä on hyvää tarjoiltavaa kasvissyöjille.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 6 dl keitettyjä kikherneitä (2 prk)
- 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
- 250 g kokonaista mangoldia
- 1 vihreä paprika
- 2 tomaattia
- 1 punasipuli
Kastike
- 1 rkl puristettua sitruunamehua
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 ½ tl yrttisuolaa
Valmistusohje
1. Keitä munat: Laita ne kylmään veteen, ala ottaa aikaa kun vesi kiehuu. 8 minuutin jälkeen ne ovat kovaksi keitettyjä. Huuhdo kylmässä vedessä ja kuori. Hienonna hieman koristeeksi, muusaa loput karkeasti haarukalla.
2. Keitä liotetut kikherneet tai huuhdo purkkikikherneet kunnolla. Huuhdo mangoldinlehdet. Suikaloi ne ja anna pehmetä tilkassa kiehuvaa vettä. Sekoita kikherneiden kanssa. Paloittele paprika ja tomaatit hienoiksi paloiksi. Suikaloi sipuli. Sekoita kaikki kikherneiden ja mangoldin kanssa kulhossa, muista munasilppu.
3. Kastike: Sekoita sitruunamehu, oliiviöljy ja yrttisuola. Kaada salaatin päälle. Koristele kananmunalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan