Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kikhernecurrya ja perunoita

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä nopea ja täyttävä kasvisruoka, jonka etuina ovat lisäksi edullisuus ja maukkaus. Samalla vaivalla teet suuremmankin annoksen.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 annosta

  • 2 purkkia keitettyjä kikherneitä
  • 2 kookasta perunaa
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 vajaa dl öljyä
  • 2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl punaista chiliä jauhettuna
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 dl vettä
  • 1-2 rkl silputtua tuoretta korianteria
  • 1½ tl garam masalaa

Valmistusohje

1. Huuhdo kikherneet ja anna kuivua. Keitä ja kuori perunat ja leikkaa kaksisenttisiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy keskilämmölle paistinpannussa tai wokissa. Pane sekaan sipuli, tomaattimurska, valkosipuli ja inkivääri sekä puristettu valkosipuli. Kuullota 2-3 minuutin ajan, kunnes sipuli on ruskeaa, muttei palanutta.

2. Sekoita suolaa, chiliä ja kurkumaa veteen ja hämmennä, kunnes suola on liuennut. Kaada mausteseos paistinpannulle, sekoita ja anna kiehua 5-6 minuuttia.

3. Kaada joukkoon kikherneet, sekoita ja anna hautua 2-3 minuuttia, kunnes herneet ovat lämmenneet. Sekoita varovasti joukkoon perunat ja anna hautua vielä muutaman minuutin. Ripottele päälle lopuksi korianteria ja garam masalaa.

Lisää aiheesta:

Juustokuminalla maustettu punainen linssicurryKikherneitä ja keitettyjä muniaMausteisia vihanneksiaJuustocurry herneiden keraPapu-linssicurryKidneypapucurry
KasviscurryKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaGoGreenPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasviscurry
  • 02.04.202008:33
    Hellapoliisi

    Katin helppo tempecurry – testaa kasviproteiinien aatelinen

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Perunacurry inkiväärin ja chilin kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Curryherkkusienet

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Currykurkku

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Pinaatti-perunacurry