Kikhernecurrya ja perunoita

Tässä nopea ja täyttävä kasvisruoka, jonka etuina ovat lisäksi edullisuus ja maukkaus. Samalla vaivalla teet suuremmankin annoksen.

4 annosta

  • 2 purkkia keitettyjä kikherneitä
  • 2 kookasta perunaa
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 vajaa dl öljyä
  • 2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl punaista chiliä jauhettuna
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 dl vettä
  • 1-2 rkl silputtua tuoretta korianteria
  • 1½ tl garam masalaa

Valmistusohje

1. Huuhdo kikherneet ja anna kuivua. Keitä ja kuori perunat ja leikkaa kaksisenttisiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy keskilämmölle paistinpannussa tai wokissa. Pane sekaan sipuli, tomaattimurska, valkosipuli ja inkivääri sekä puristettu valkosipuli. Kuullota 2-3 minuutin ajan, kunnes sipuli on ruskeaa, muttei palanutta.

2. Sekoita suolaa, chiliä ja kurkumaa veteen ja hämmennä, kunnes suola on liuennut. Kaada mausteseos paistinpannulle, sekoita ja anna kiehua 5-6 minuuttia.

3. Kaada joukkoon kikherneet, sekoita ja anna hautua 2-3 minuuttia, kunnes herneet ovat lämmenneet. Sekoita varovasti joukkoon perunat ja anna hautua vielä muutaman minuutin. Ripottele päälle lopuksi korianteria ja garam masalaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.