Kikhernecurry

Tämä on maukas ja edullinen pata kikherneistä. Jos haluat mausta tulisemman, käytä lisää chiliä. Tässä olemme käyttäneet valmiita purkkikikherneitä. Jos käytät kuivattuja herneitä, niitä on liotettava vedessä yön yli ja keitettävä tunti kunnes ne ovat pehmenneet. Tarjoile keitetyn riisin kera.

Neljälle

  • 4 dl keitettyjä kikherneitä
  • 4 rkl ruokaöljyä
  • ½ tl kokonaisia juustokuminan siemeniä (jeeraa)
  • 1 keltasipuli, kuorittu ja hienonnettu
  • ½ tl kurkumaa
  • ½ tl punaista chiliä
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa (jeeraa)
  • 1 tomaatti, hienonnettu
  • ½ suolaa tai maun mukaan
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua
  • 1 rkl hienonnettua, tuoretta korianteria
  • 1-2 vihreää chiliä

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli, hienonna tomaatti. Halkaise punainen chili, poista siemenet ja suikaloi hienosti.

2. Kuumenna öljy keskilämmöllä kunnes se sihisee, kun pannuun laittaa maustesiemenen. Paista juustokuminan siemeniä muutama sekunti. Lisää sipuli, kurkuma, punainen chili, jauhettu korianteri ja jauhettu juustokumina. Lisää 2 rkl vettä ja keitä samalla sekoittaen 2-3 minuuttia.

3. Lisää kikherneet, tomaatit, suola ja 1 dl vettä. Anna kiehua kunnes lähes kaikki vesi on haihtunut. Pirskota päälle sitruunamehua. Koristele korianterilla ja vihreällä chilillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!