Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kikhernecurry

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 4 dl keitettyjä kikherneitä
  • 4 rkl ruokaöljyä
  • ½ tl kokonaisia juustokuminan siemeniä (jeeraa)
  • 1 keltasipuli, kuorittu ja hienonnettu
  • ½ tl kurkumaa
  • ½ tl punaista chiliä
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa (jeeraa)
  • 1 tomaatti, hienonnettu
  • ½ suolaa tai maun mukaan
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua
  • 1 rkl hienonnettua, tuoretta korianteria
  • 1-2 vihreää chiliä

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli, hienonna tomaatti. Halkaise punainen chili, poista siemenet ja suikaloi hienosti.

2. Kuumenna öljy keskilämmöllä kunnes se sihisee, kun pannuun laittaa maustesiemenen. Paista juustokuminan siemeniä muutama sekunti. Lisää sipuli, kurkuma, punainen chili, jauhettu korianteri ja jauhettu juustokumina. Lisää 2 rkl vettä ja keitä samalla sekoittaen 2-3 minuuttia.

3. Lisää kikherneet, tomaatit, suola ja 1 dl vettä. Anna kiehua kunnes lähes kaikki vesi on haihtunut. Pirskota päälle sitruunamehua. Koristele korianterilla ja vihreällä chilillä.

Tämä on maukas ja edullinen pata kikherneistä. Jos haluat mausta tulisemman, käytä lisää chiliä. Tässä olemme käyttäneet valmiita purkkikikherneitä. Jos käytät kuivattuja herneitä, niitä on liotettava vedessä yön yli ja keitettävä tunti kunnes ne ovat pehmenneet. Tarjoile keitetyn riisin kera.

Lisää aiheesta:

Keltainen linssicurryJuustokuminalla maustettu punainen linssicurryKolmen makuista hummustaPapu-linssicurryIntialainen vihanneskeittoMustasilmäpapuja intialaiseen tapaan
KasviscurryLisäkeruoatKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaGoGreenPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasviscurry
  • 02.04.202008:33
    Hellapoliisi

    Katin helppo tempecurry – testaa kasviproteiinien aatelinen

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Perunacurry inkiväärin ja chilin kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Curryherkkusienet

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Currykurkku

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Pinaatti-perunacurry