Kiinalaiset minttujättikatkaravut
Minttu antaa mausteseokselle erikoisen aromin, ja jogurtti tekee tämän hieman eksoottisen ruoan kastikkeen rakeiseksi. Tarjoile lisänä riisiä ja vihanneksia.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 20 kuorittua kiinalaista jättikatkarapua
- 1 tomaatti
- ½ sipuli
- 1 kuivattu punainen chilipalko
- 4-5 rkl oliiviöljyä
- 1 tl punaista chilijauhetta
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- 1 tl kurkumaa
- 1 dl vettä
- 1 rkl kuivattua minttua
- 1½ tl suolaa
- 1 rkl jogurttia
- 2 rkl puristettua sitruunamehua
Valmistusohje
1. Kuivaa katkaravut ja poista musta suoli. Hienonna tomaatti, kuori ja hienonna sipuli. Puolita chilipalko pitkittäin, poista siemenet ja hienonna chili.
2. Lämmitä öljy paistinpannulla. Lisää tomaatti, sipuli ja chili ja kuullota, kunnes sipuli on vaaleanruskeaa.
3. Sekoita chilijauhe, valkosipulijauhe, inkivääri ja kurkuma veteen. Kaada mausteseos paistinpannulle, sekoita ja anna kiehua hiljalleen 5-6 minuuttia.
4. Lisää minttu, suola, sitruunamehu ja jogurtti ja sekoita. Lisää katkaravut ja anna kastikkeen kiehua, kunnes katkaravut ovat kiinteytyneet, noin 3 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti