Kiinalaiset minttujättikatkaravut
Minttu antaa mausteseokselle erikoisen aromin, ja jogurtti tekee tämän hieman eksoottisen ruoan kastikkeen rakeiseksi. Tarjoile lisänä riisiä ja vihanneksia.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 20 kuorittua kiinalaista jättikatkarapua
- 1 tomaatti
- ½ sipuli
- 1 kuivattu punainen chilipalko
- 4-5 rkl oliiviöljyä
- 1 tl punaista chilijauhetta
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- 1 tl kurkumaa
- 1 dl vettä
- 1 rkl kuivattua minttua
- 1½ tl suolaa
- 1 rkl jogurttia
- 2 rkl puristettua sitruunamehua
Valmistusohje
1. Kuivaa katkaravut ja poista musta suoli. Hienonna tomaatti, kuori ja hienonna sipuli. Puolita chilipalko pitkittäin, poista siemenet ja hienonna chili.
2. Lämmitä öljy paistinpannulla. Lisää tomaatti, sipuli ja chili ja kuullota, kunnes sipuli on vaaleanruskeaa.
3. Sekoita chilijauhe, valkosipulijauhe, inkivääri ja kurkuma veteen. Kaada mausteseos paistinpannulle, sekoita ja anna kiehua hiljalleen 5-6 minuuttia.
4. Lisää minttu, suola, sitruunamehu ja jogurtti ja sekoita. Lisää katkaravut ja anna kastikkeen kiehua, kunnes katkaravut ovat kiinteytyneet, noin 3 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa