Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kiinalaiset minttujättikatkaravut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Minttu antaa mausteseokselle erikoisen aromin, ja jogurtti tekee tämän hieman eksoottisen ruoan kastikkeen rakeiseksi. Tarjoile lisänä riisiä ja vihanneksia.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton

4 annosta

  • 20 kuorittua kiinalaista jättikatkarapua
  • 1 tomaatti
  • ½ sipuli
  • 1 kuivattu punainen chilipalko
  • 4-5 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl punaista chilijauhetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl kuivattua minttua
  • 1½ tl suolaa
  • 1 rkl jogurttia
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua

Valmistusohje

1. Kuivaa katkaravut ja poista musta suoli. Hienonna tomaatti, kuori ja hienonna sipuli. Puolita chilipalko pitkittäin, poista siemenet ja hienonna chili.

2. Lämmitä öljy paistinpannulla. Lisää tomaatti, sipuli ja chili ja kuullota, kunnes sipuli on vaaleanruskeaa.

3. Sekoita chilijauhe, valkosipulijauhe, inkivääri ja kurkuma veteen. Kaada mausteseos paistinpannulle, sekoita ja anna kiehua hiljalleen 5-6 minuuttia.

4. Lisää minttu, suola, sitruunamehu ja jogurtti ja sekoita. Lisää katkaravut ja anna kastikkeen kiehua, kunnes katkaravut ovat kiinteytyneet, noin 3 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Valkosipulilla ja inkiväärillä maustettu katkarapucurryRapucurryItämaista taskurapuaJuustokuminalla maustettu punainen linssicurryPapu-linssicurryKookoskana
KatkarapukastikeKevytKananmunatonGluteenitonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapukastike
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Vihreää tankoparsaa ja katkarapu-rucolasalaattia

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kermainen katkarapuseos uuniperunoiden kyytipojaksi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jättikatkaravut kreikkalaisittain

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Katkarapukasari

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Katkarapupannu