Kidneypapucurry
Curry ilman currya? Curry tarkoittaa oikeastaan pataruokaa eikä sen maustamiseen tarvita curry-mausteseosta. Tähän ohjeeseen käytetään säilöttyjä kidneypapuja. Helppoa ja nopeaa! Tarjoa pääruokana riisin kanssa tai liharuoan lisukkeena.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 2 purkkia kidneypapuja
- 1 sipuli
- 1 tomaatti
- 3 rkl ruokaöljyä
- ½ tl kurkumaa
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 1 ½ tl punaista chiliä
- 1 dl vettä
- 1 tl suolaa
- tuoretta korianteria koristeluun
Valmistusohje
1. Huuhtele ja valuta pavut. Kuori sipuli. Hienonna sipuli ja tomaatti. Kuullota sipulia ja tomaattia öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes sipuli on kauniin kullanruskeaa. Älä kuitenkaan ruskista sipulia liikaa.
sekoita kurkuma, inkivääri, valkosipulijauhe, punainen chili ja suola. Lisää joukkoon vesi ja sekoita, kunnes suola on liuennut kokonaan. Kaada seos pannulle ja anna sen porista noin 5 minuuttia, kunnes öljy erottuu mausteista ja nousee pintaan.
3. Lisää pavut ja hauduta 5 minuuttia. Kuori pois ylimääräinen öljy. Koristele hienonnetulla, tuoreella korianterilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti