Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kevyt lohivanukas

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton

Neljälle

  • 350 g tuoresuolattua lohta
  • 8-10 keskikokoista perunaa
  • 2 keltasipulia
  • ½ nippu tilliä
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl kevytmaitoa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 2 dl kiehuvaa vettä
  • 1 rkl kala-valkoviinifondia
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • ½ dl hienonnettua purjoa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi perunat ohuesti. Kuori sipulit, suikaloi toinen hienosti ja hienonna toinen.

2. Levitä suikaloitu sipuli vuoan pohjalle niin sinun ei tarvitse voidella sitä. Laita päälle kerros perunoita, kerros sipulia, kerros hienonnettua tilliä ja levitä lohi niiden päälle. Päällimmäiseksi, laita vielä kerros perunoita.

3. Vatkaa munat, maito ja mustapippuri ja kaada vanukkaan päälle. Paista uunin alatasolla 50-60 minuuttia kunnes perunat ovat pehmenneet. Jos vanukas näyttää kuivalta paistamisen aikana, lisää maitoa. Keitä vesi ja kalafondi. Mausta tillillä ja purjolla ja tarjoile lohen kera.

Lohi on niin kutsuttu rasvainen kala, mutta sen rasva on vain terveellistä. Moneen muun rasvaiseen ruokaan verrattuna lohi on kevyttä ruokaa. Herkullisen lohivanukkaan salaisuus on että sen tulee olla mehukas – joten älä säästele maitoa. Oikein kevyttä vanukkaasta tulee, jos vaihdat osan voisulasta kala-valkoviiniliemeen, jossa on paljon hienonnettua tilliä ja purjoa.

Lisää aiheesta:

Kotona riimisuolattua lohta tillimuhennetuin perunoinLohilaatikkoa ja kirkastettua voitaSavulohilaatikkoLohivanukas keitettyjen vihannesten keraUunikala kapriskastikkeen keraGratinoitua koljaa kinkun ja siiderikastikkeen kera
Suolainen vanukasKevytGluteenitonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Suolainen vanukas
  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Makaronivanukas simpukoilla ja currylla

  • 18.02.201300:00
    Lipeäkala

    Lipeäkalavanukas

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Lohivanukas

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lohivanukas keitettyjen vihannesten kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Sillivanukas