Kevyt anjoviskiusaus á la Sami Garam
Aloita viikko kevyellä ja herkullisella kiusauksella. Sami Garamin yksinkertainen resepti toimii hyvin helppona arkiruokana.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon
Ainekset
- 1 kg perunoita, jauhoinen lajike (Rosamunda, Van Coch)
- 2 sipulia
- 2 prk anjovisfileitä
- 4 dl rasvatonta maitoa
- 2 kananmunaa
- valkopippuria
- öljyä voiteluun
- maustekurkkua
- etikkapunajuuria
Valmistusohje
Suikaloi kuorittu sipuli ja kuullota sitä pannulla tai kuumenna mikrossa tovi.
Kuori perunat ja suikaloi ne. Lado kiusaus voideltuun uunivuokaan niin, että levität siihen ensin puolet perunoista, sipulisuikaleet ja anjovisfileet. Peitä perunoilla.
Vatkaa kuohkea munamaito ja mausta se pippurilla ja anjovisliemellä ja kaada kiusauksen päälle.
Paista 180-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes perunat ovat kypsiä ja maito hyytynyt.
Tarjoa maustekurkun ja etikkapunajuurten kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa