Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keväinen jauhelihakeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kevyt jauhelihakeitto on täynnä makua ja täyttää vatsan. Tästä keitosta riittää useammaksikin päiväksi.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Raaka-aineet

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 hienonnettu sipuli
  • 1/2 l (200 g) suikaleina varhaiskaalia
  • 1 l(200 g) paloiteltua kukkakaalia
  • 2 kuorittua viipaloitua porkkanaa
  • 2 kuutioitua tomaattia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 1 l vettä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 200 g jauhelihaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

Kuori ja paloittele kasvikset. Mittaa oliiviöljy kattilaan ja kuumenna. Laita kattilaan sipuli, kaali, kukkakaali, porkkanat ja tomaatit. Kuullota miedolla lämmöllä niin etteivät ne ruskistu.

Mausta basilikalla, pippurilla ja suolalla. Lisää vesi ja keitä miedolla lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä. Ruskista jauheliha paistipannulla öljyssä kauniin ruskeiksi. Lisää keittoon ja anna kiehua miedolla lämmöllä viisi minuuttia. Tarkista maku. Lisää hienonnettu persilja juuri ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Makkara-kasvispastaJauhelihaborssiLammas-kaalikeittoSyksyiset, sienitäytteiset paprikatWokkikasviksetKikhernecurrya ja perunoita
JauhelihakeittoKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonHuomenta SuomiVideoreseptitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihakeitto
  • 22.01.202413:02
    Kaalikeitto

    Kaalikeitto 2.0 – Imanin ja Leenan hittiohje

  • 09.01.202414:00
    Minestronekeitto

    Vappu Pimiän minestronekeitto

  • 03.03.202215:36
    Harri Syrjänen

    Harri Syrjäsen lasagnekeitto

  • 12.11.201816:45
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin kaali-jauhelihakeitto

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Jauhelihakeitto kylmäsavuporolla