Keväinen jauhelihakeitto
Kevyt jauhelihakeitto on täynnä makua ja täyttää vatsan. Tästä keitosta riittää useammaksikin päiväksi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Raaka-aineet
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 hienonnettu sipuli
- 1/2 l (200 g) suikaleina varhaiskaalia
- 1 l(200 g) paloiteltua kukkakaalia
- 2 kuorittua viipaloitua porkkanaa
- 2 kuutioitua tomaattia
- 1 tl suolaa
- 1 tl kuivattua basilikaa
- 1/4 tl valkopippuria
- 1 l vettä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 200 g jauhelihaa
- 1 tl suolaa
- 1 dl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
Kuori ja paloittele kasvikset. Mittaa oliiviöljy kattilaan ja kuumenna. Laita kattilaan sipuli, kaali, kukkakaali, porkkanat ja tomaatit. Kuullota miedolla lämmöllä niin etteivät ne ruskistu.
Mausta basilikalla, pippurilla ja suolalla. Lisää vesi ja keitä miedolla lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä. Ruskista jauheliha paistipannulla öljyssä kauniin ruskeiksi. Lisää keittoon ja anna kiehua miedolla lämmöllä viisi minuuttia. Tarkista maku. Lisää hienonnettu persilja juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia