Keväinen jauhelihakeitto
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5652702/landscape16_9/515/290/4384ee4e48d0c57b307d131e0ee43fbd/sC/932522-2724.jpg)
Kevyt jauhelihakeitto on täynnä makua ja täyttää vatsan. Tästä keitosta riittää useammaksikin päiväksi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Raaka-aineet
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 hienonnettu sipuli
- 1/2 l (200 g) suikaleina varhaiskaalia
- 1 l(200 g) paloiteltua kukkakaalia
- 2 kuorittua viipaloitua porkkanaa
- 2 kuutioitua tomaattia
- 1 tl suolaa
- 1 tl kuivattua basilikaa
- 1/4 tl valkopippuria
- 1 l vettä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 200 g jauhelihaa
- 1 tl suolaa
- 1 dl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
Kuori ja paloittele kasvikset. Mittaa oliiviöljy kattilaan ja kuumenna. Laita kattilaan sipuli, kaali, kukkakaali, porkkanat ja tomaatit. Kuullota miedolla lämmöllä niin etteivät ne ruskistu.
Mausta basilikalla, pippurilla ja suolalla. Lisää vesi ja keitä miedolla lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä. Ruskista jauheliha paistipannulla öljyssä kauniin ruskeiksi. Lisää keittoon ja anna kiehua miedolla lämmöllä viisi minuuttia. Tarkista maku. Lisää hienonnettu persilja juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka