Keväinen jauhelihakeitto

Kevyt jauhelihakeitto on täynnä makua ja täyttää vatsan. Tästä keitosta riittää useammaksikin päiväksi.

Raaka-aineet

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 hienonnettu sipuli
  • 1/2 l (200 g) suikaleina varhaiskaalia
  • 1 l(200 g) paloiteltua kukkakaalia
  • 2 kuorittua viipaloitua porkkanaa
  • 2 kuutioitua tomaattia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 1 l vettä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 200 g jauhelihaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

Kuori ja paloittele kasvikset. Mittaa oliiviöljy kattilaan ja kuumenna. Laita kattilaan sipuli, kaali, kukkakaali, porkkanat ja tomaatit. Kuullota miedolla lämmöllä niin etteivät ne ruskistu.

Mausta basilikalla, pippurilla ja suolalla. Lisää vesi ja keitä miedolla lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä. Ruskista jauheliha paistipannulla öljyssä kauniin ruskeiksi. Lisää keittoon ja anna kiehua miedolla lämmöllä viisi minuuttia. Tarkista maku. Lisää hienonnettu persilja juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!