Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kesäsalaatti kolmen kastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

On ystävällistä, että vieraat saavat valita salaatinkastikkeensa, jos pöydän ympärillä istuvilla on erilaisia makuja. Tarjoile mielellään myös erilaisia salaattilaatuja.

Kuudelle

  • 2 salaatinkerää
  • 250 g herkkusieniä
  • 1 kurkku
  • 2-3 avokadoa
  • 4 isoa tomaattia
  • 1 rkl tillisilppua
  • 600 g katkarapuja kuorinen

Vinegretti

  • 3/4 dl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 1/4 dl vettä
  • suolaa ja mustapippuria
  • (mahd. puristettu valkosipulinkynsi)

Currymajoneesi

  • 1 dl majoneesia
  • ½ dl kermaviiliä
  • currya maun mukaan

Tomaattikastike

  • 1 dl kermaviiliä
  • ½ dl majoneesia
  • ½ dl chilikastiketta

Valmistusohje

1. Viipaloi sienet, leikkaa kurkku tikuiksi, viipaloi avokadot ja suikaloi tomaatit.

2. Kuori katkaravut. Ryhmittele kaikki ainekset vadille.

3. Sekoita eri kastikkeet ja laita tarjolle.

Tuoreimmat aiheesta

Salaattikastike