Kesäsalaatti kolmen kastikkeen kera
On ystävällistä, että vieraat saavat valita salaatinkastikkeensa, jos pöydän ympärillä istuvilla on erilaisia makuja. Tarjoile mielellään myös erilaisia salaattilaatuja.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kuudelle
- 2 salaatinkerää
- 250 g herkkusieniä
- 1 kurkku
- 2-3 avokadoa
- 4 isoa tomaattia
- 1 rkl tillisilppua
- 600 g katkarapuja kuorinen
Vinegretti
- 3/4 dl rypsi- tai oliiviöljyä
- 1/4 dl vettä
- suolaa ja mustapippuria
- (mahd. puristettu valkosipulinkynsi)
Currymajoneesi
- 1 dl majoneesia
- ½ dl kermaviiliä
- currya maun mukaan
Tomaattikastike
- 1 dl kermaviiliä
- ½ dl majoneesia
- ½ dl chilikastiketta
Valmistusohje
1. Viipaloi sienet, leikkaa kurkku tikuiksi, viipaloi avokadot ja suikaloi tomaatit.
2. Kuori katkaravut. Ryhmittele kaikki ainekset vadille.
3. Sekoita eri kastikkeet ja laita tarjolle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka