"Kesäkurpitsavoileipä" paprikariisillä
Kesäkurpitsaa voi täyttää monella tapaa. Tässä ruokalajissa täytämme kesäkurpitsaviipaleita voileivän tapaan. Viipaleet tarjoillaan paprikariisin ja tomaattikastikkeen kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- Neljälle
Kesäkurpitsat
- 2 kesäkurpitsaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 porkkana
- 10 tuoretta herkkusientä
- ½ punainen paprika
- ½ keltasipuli
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
Paprikariisi
- 4 annosta keitettyä riisiä
- 1 punainen paprika
- ½ tl suolaa
Tomaattikastike
- 1 prk tomaattimurskaa
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 dl vettä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- ½ tl sokeria
Valmistusohje
1. Paprikariisi: Keitä 4 annosta riisiä pakkauksen ohjeen mukaan. Kuutioi paprika pieniksi ja keitä ne riisin kanssa viimeiset 5 minuuttia keittoajasta. Mausta suolalla.
2. Tomaattikastike: Kaada tomaattimurska ja vesi kattilaan ja murusta joukkoon kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi, lisää tomaattipyree ja mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Anna kiehua hiljalleen n. 15 minuuttia.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Viipaloi kesäkurpitsa pituussuuntaan. Kuumenna kevyesti suolattua vettä kiehuvaksi ja ryöppää kesäkurpitsaviipaleet siinä nopeasti. Kuutioi porkkana, herkkusienet, paprika ja sipuli erittäin pieneksi. Hienonna persilja. Sekoita vihanneskuutiot, persilja ja tomaattipyree. Levitä seosta puolelle kesäkurpitsaviipaleista ja aseta loput kesäkurpitsaviipaleet seoksen päälle, jotta saat kerrosvoileipiä. Paista uunissa 15 minuuttia. Tarjoile paprikariisin ja tomaattikastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka