Kesäkurpitsasalaatti

Sekoita salaatti juuri ennen tarjoilua. Silloin pekoni pysyy rapeana, eikä kesäkurpitsa mehustu niin paljon kulhossa.

Ainekset

  • Neljälle

Salaatti

  • 400 g kesäkurpitsaa, pieninä kuutioina
  • 2 salottisipulia, hienonnettuina
  • 1 pkt pekonia, ohuina suikaleina
  • ½ sitruunan hienoksi suikaloitu kuori
  • suolaa

Kastike

  • 1 dl rapsi- tai maissiöljyä
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 valkosipulinkynsi, puristettuna
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Suolaa kesäkurpitsakuutiot, anna niiden vetäytyä 15-20 minuuttia ja huuhtele sitten suola pois.

2. Paista pekonit ja sipulit.

3. Ryöppää sitruunankuorisuikaleet nopeasti. Sekoita kesäkurpitsa, pekoni ja sipuli vadilla.

4. Sekoita kastike ja kaada salaatin päälle. Ripottele päälle sitruunankuorisuikaleet.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.