Kesäkurpitsasalaatti
Sekoita salaatti juuri ennen tarjoilua. Silloin pekoni pysyy rapeana, eikä kesäkurpitsa mehustu niin paljon kulhossa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- Neljälle
Salaatti
- 400 g kesäkurpitsaa, pieninä kuutioina
- 2 salottisipulia, hienonnettuina
- 1 pkt pekonia, ohuina suikaleina
- ½ sitruunan hienoksi suikaloitu kuori
- suolaa
Kastike
- 1 dl rapsi- tai maissiöljyä
- ½ sitruunan mehu
- 1 valkosipulinkynsi, puristettuna
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Suolaa kesäkurpitsakuutiot, anna niiden vetäytyä 15-20 minuuttia ja huuhtele sitten suola pois.
2. Paista pekonit ja sipulit.
3. Ryöppää sitruunankuorisuikaleet nopeasti. Sekoita kesäkurpitsa, pekoni ja sipuli vadilla.
4. Sekoita kastike ja kaada salaatin päälle. Ripottele päälle sitruunankuorisuikaleet.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan