Kesäkurpitsasalaatti
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5680398/landscape16_9/515/290/dc2fbac2d9e0324c2650158a26418d9e/FX/934053-5253.jpg)
Sekoita salaatti juuri ennen tarjoilua. Silloin pekoni pysyy rapeana, eikä kesäkurpitsa mehustu niin paljon kulhossa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- Neljälle
Salaatti
- 400 g kesäkurpitsaa, pieninä kuutioina
- 2 salottisipulia, hienonnettuina
- 1 pkt pekonia, ohuina suikaleina
- ½ sitruunan hienoksi suikaloitu kuori
- suolaa
Kastike
- 1 dl rapsi- tai maissiöljyä
- ½ sitruunan mehu
- 1 valkosipulinkynsi, puristettuna
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Suolaa kesäkurpitsakuutiot, anna niiden vetäytyä 15-20 minuuttia ja huuhtele sitten suola pois.
2. Paista pekonit ja sipulit.
3. Ryöppää sitruunankuorisuikaleet nopeasti. Sekoita kesäkurpitsa, pekoni ja sipuli vadilla.
4. Sekoita kastike ja kaada salaatin päälle. Ripottele päälle sitruunankuorisuikaleet.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka