Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kesäkassler

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

6 hengelle

  • 1 kg kassleria
  • 500 g purjoa
  • 2-3 dl kuivaa valkoviiniä
  • 6 mausteneilikkaa
  • 6 maustepippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1/2 l kirsikoita

Lisäksi

  • tuoreita vihanneksia

Valmistusohje

1. Poista kirsikoista kivet. Laita kattilan pohjalle parin sentin kerros vettä ja lisää kirsikat. Anna niiden kiehua kannen alla melko voimakkaasti viisi minuuttia. Jäähdytä.

2. Leikkaa purjoista vihreät osat ja huuhtele ne. Laita ne pataan yhdessä kasslerin, neilikoiden, pippurien ja laakerinlehden kanssa. Kaada päälle viini ja sen verran vettä, että neste peittää 2/3 lihasta. Anna kiehua hiljalleen kannen alla tunti. Käännä liha keittämisen puolivälissä. Jäähdytä liha keittoliemessä, jos tarjoilet sen kylmänä.

3. Huuhdo purjojen valkoiset osat ja leikkaa ne 3 sentin paloiksi. Keitä niitä kevyesti suolatussa vedessä vajaat 10 minuuttia. Lisäkkeeksi sopivat myös muut kesän ensiherkut, kuten pikkuporkkanat, pienet kukkakaalit, uudet perunat. Käsittele ne ja keitä kukin laji erikseen samoin kuin purjotkin, rapean kypsiksi, ei lötköiksi. Tuo tarjolle viipaloitu kassler kylmänä tai lämpimänä kirsikoiden kera ja vihannekset vastakeitettyinä. Lämpimän lihan seuraksi kiehautat keitinliemestä oivan kastikkeen suurustamalla sen vesitilkkaan liuotetulla maissitärkkelyksellä tai ohrakkaalla.

Edullisesta kasslerista saa aikaiseksi monenlaista herkkua. Rapeat kevään ja kesän ensivihannekset sopivat erityisen hyvin kasslerin seuraksi. Tällä kertaa possunliha kypsytetään viinissä ja tarjoillaan kirsikoiden ja vihannesten kera.

Lisää aiheesta:

Keitetty lohi kurkkupeitteelläKassleria chutneyn ja lohkoperunoiden keraMarinoitua porsaanfileetä kesävihanneksinKeitetyt siansorkatSavoijinkaalikääryleet perunamuhennoksen keraLämmin vihannesvati
KasslerKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Kassler
  • 10.09.202114:55
    Porsaanlihapata

    Farangin karamellipossu eli rapeaa possua, palmusokerikaramellia ja riisiviinietikkaa

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Anjovis- ja yrttimarinoitu kassler

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kassleria chutneyn ja lohkoperunoiden kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kassleria ja purjokermaa

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Leivitettyä kassleria tomaattikastikkeessa