Kesäkassler

Edullisesta kasslerista saa aikaiseksi monenlaista herkkua. Rapeat kevään ja kesän ensivihannekset sopivat erityisen hyvin kasslerin seuraksi. Tällä kertaa possunliha kypsytetään viinissä ja tarjoillaan kirsikoiden ja vihannesten kera.

6 hengelle

  • 1 kg kassleria
  • 500 g purjoa
  • 2-3 dl kuivaa valkoviiniä
  • 6 mausteneilikkaa
  • 6 maustepippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1/2 l kirsikoita

Lisäksi

  • tuoreita vihanneksia

Valmistusohje

1. Poista kirsikoista kivet. Laita kattilan pohjalle parin sentin kerros vettä ja lisää kirsikat. Anna niiden kiehua kannen alla melko voimakkaasti viisi minuuttia. Jäähdytä.

2. Leikkaa purjoista vihreät osat ja huuhtele ne. Laita ne pataan yhdessä kasslerin, neilikoiden, pippurien ja laakerinlehden kanssa. Kaada päälle viini ja sen verran vettä, että neste peittää 2/3 lihasta. Anna kiehua hiljalleen kannen alla tunti. Käännä liha keittämisen puolivälissä. Jäähdytä liha keittoliemessä, jos tarjoilet sen kylmänä.

3. Huuhdo purjojen valkoiset osat ja leikkaa ne 3 sentin paloiksi. Keitä niitä kevyesti suolatussa vedessä vajaat 10 minuuttia. Lisäkkeeksi sopivat myös muut kesän ensiherkut, kuten pikkuporkkanat, pienet kukkakaalit, uudet perunat. Käsittele ne ja keitä kukin laji erikseen samoin kuin purjotkin, rapean kypsiksi, ei lötköiksi. Tuo tarjolle viipaloitu kassler kylmänä tai lämpimänä kirsikoiden kera ja vihannekset vastakeitettyinä. Lämpimän lihan seuraksi kiehautat keitinliemestä oivan kastikkeen suurustamalla sen vesitilkkaan liuotetulla maissitärkkelyksellä tai ohrakkaalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.