Kesäkassler
Edullisesta kasslerista saa aikaiseksi monenlaista herkkua. Rapeat kevään ja kesän ensivihannekset sopivat erityisen hyvin kasslerin seuraksi. Tällä kertaa possunliha kypsytetään viinissä ja tarjoillaan kirsikoiden ja vihannesten kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
6 hengelle
- 1 kg kassleria
- 500 g purjoa
- 2-3 dl kuivaa valkoviiniä
- 6 mausteneilikkaa
- 6 maustepippuria
- 1 laakerinlehti
- 1/2 l kirsikoita
Lisäksi
- tuoreita vihanneksia
Valmistusohje
1. Poista kirsikoista kivet. Laita kattilan pohjalle parin sentin kerros vettä ja lisää kirsikat. Anna niiden kiehua kannen alla melko voimakkaasti viisi minuuttia. Jäähdytä.
2. Leikkaa purjoista vihreät osat ja huuhtele ne. Laita ne pataan yhdessä kasslerin, neilikoiden, pippurien ja laakerinlehden kanssa. Kaada päälle viini ja sen verran vettä, että neste peittää 2/3 lihasta. Anna kiehua hiljalleen kannen alla tunti. Käännä liha keittämisen puolivälissä. Jäähdytä liha keittoliemessä, jos tarjoilet sen kylmänä.
3. Huuhdo purjojen valkoiset osat ja leikkaa ne 3 sentin paloiksi. Keitä niitä kevyesti suolatussa vedessä vajaat 10 minuuttia. Lisäkkeeksi sopivat myös muut kesän ensiherkut, kuten pikkuporkkanat, pienet kukkakaalit, uudet perunat. Käsittele ne ja keitä kukin laji erikseen samoin kuin purjotkin, rapean kypsiksi, ei lötköiksi. Tuo tarjolle viipaloitu kassler kylmänä tai lämpimänä kirsikoiden kera ja vihannekset vastakeitettyinä. Lämpimän lihan seuraksi kiehautat keitinliemestä oivan kastikkeen suurustamalla sen vesitilkkaan liuotetulla maissitärkkelyksellä tai ohrakkaalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka