Kesäinen matjessillisalaatti
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5650032/landscape16_9/515/290/82af9d2fec3dbb23fb81d392d19bc543/VU/931994-227.jpg)
Kuulostaa ehkä oudolta yhdistää omenaa, kurkkua, perunaa ja sipulia matjessillin kanssa, mutta sekoitus on raikas ja sopii täydellisesti näkkileivän päälle oluen kera nautittavaksi.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 hengelle
- 1 purkki valutettua matjessilliä
- 4 keitettyä kylmää perunaa
- 1 omena
- 8-10 viipaletta maustekurkkua
- 1/2 puna- tai keltasipuli
- 1 dl majoneesia
- suolaa ja valkopippuria jauhettuna
Valmistusohje
1. Silppua sipuli pieneksi ja leikkaa loput ainekset kuutioiksi.
2. Sekoita ainekset keskenään ja kääntele mukaan majoneesi. Maista suola ja llisää tarvittaessa sekä ripaus pippuria. Anna salaatin vetäytyä viileässä ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka