Keltainen sitruunasilli

Keltainen silli sopii hyvin pääsiäisen sillipöytään.

Neljälle-kuudelle

  • 1 prk liotettuja säilykesillejä
  • 1 maustemitta rouhittua mustapippuria
  • 1 iso sitruuna
  • 1 purjo
  • 2 rkl kidesokeria
  • 1-1 ½ dl vettä
  • tilliä

Valmistusohje

1. Huuhtele sillifileet lävikössä, valuta hyvin. Paloittele ne viistoiksi paloiksi ja laita kulhoon, ripottele päälle mustapippuria.

2. Pese sitruuna hyvin ja kuivaa se. Suikaloi sitruunankuori hienoksi. Paloittele myös purjo pieneksi. Purista sitruunamehu ja sekoita se sokerin ja veden kanssa. Aloita pienemmällä vesimäärällä, lisää vettä halutessasi.

3. Kaada liemi sillin päälle, koristele sitruunankuorella, purjolla ja tillillä. Anna vetäytyä kylmässä muutama tunti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!