Keltainen silli

Tämä sinappikastikesilli on herkullinen sillipöydässä tai lounaana.

Kolmelle-neljälle

  • 3 liotettua sillifileetä

Kastike

  • 4 munankeltuaista
  • 3 rkl etikkaa
  • 1 iso keltasipuli, raastettuna
  • 2 rkl voita
  • 1 tl sinappia
  • suolaa
  • 2 tl fariinisokeria
  • hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

1. Paloittele sillit. Sekoita keltuaiset, etikka, sipuliraaste, voi, sinappi, suola ja sokeri kattilassa. Kuumenna miedoimmalla lämmöllä samalla voimakkaasti vatkaten kunnes kastike sakenee. Siitä tulee hieman rakeinen sipulin takia.

2. Anna jäähtyä, kääntele mukaan sillit ja mausta suolalla. Aseta vadille, koristele ruohosipulilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.