Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keltainen linssicurry

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 4 dl keltaisia linssejä
  • ½ sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 vihreä chili
  • 1 tl suolaa
  • 8-9 dl vettä
  • 1 tl kurkumaa
  • 3 tomaattia
  • ½-1 rkl punaista chiliä
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 8 currylehteä tai 3 laakerinlehteä
  • 4-5 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl juustokuminan (jeeran) siemeniä
  • tuoretta kuminaa silputtuna

Valmistusohje

1. Huuhtele linssit hyvin ja valuta ne. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Silppua chilit, jos haluat miedompaa makua, poista ensin siemenet. Paloittele tomaatit pieniksi paloiksi.

2. Laita linssit pataan ja kaada mukaan vesi. Mausta suolalla, sipulilla, chilillä, kurkumalla, tomaateilla, inkiväärillä ja curry- tai laakerinlehdillä. Keitä hiljalleen kunnes vesi on imeytynyt linsseihin, n. 20 minuuttia.

3. Kuumenna öljy paistin- tai wokkipannussa – pannu on tarpeeksi lämmin kun öljyyn tiputettu maustesiemen alkaa sihistä. Lisää juustokuminan siemenet ja valkosipuli, paista n. 5 minuuttia kunnes valkosipuli on saanut väriä muttei palanut. Sekoita linssiseos mukaan ja paista muutama minuutti. Koristele tuoreella korianterilla.

Linssiruokia voi muunnella loputtomasti. Tässä linssit pääsevät intialaisen curryn osaksi. Ruoan tulisuutta voi itse säädellä punaisen ja vihreän chilin määrän avulla. Tarjoile omana aterianaan tai lisukkeena liharuoan kera. Tarjoile mielellään leivän kera.

Lisää aiheesta:

Mausteinen broilericurryLinssicurryJuustokuminalla maustettu punainen linssicurryKikhernecurryPapu-linssicurryMustasilmäpapuja intialaiseen tapaan
KasviscurryKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaGoGreenPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasviscurry
  • 02.04.202008:33
    Hellapoliisi

    Katin helppo tempecurry – testaa kasviproteiinien aatelinen

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Perunacurry inkiväärin ja chilin kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Curryherkkusienet

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Currykurkku

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Pinaatti-perunacurry