Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keitetyt siansorkat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 5 tuoretta siansorkkaa
  • 1 sipuli
  • muutama kokonainen maustepippuri
  • 1 rkl suolaa vesilitraa kohti

Bouquet garni (maustekimppu)

  • ½ purjo, vihreä osa
  • muutama persiljanoksa
  • 1 tuore timjaminoksa
  • 1 laakerinlehti
  • puuvillalankaa

Valmistusohje

1. Pyydä lihakauppiastasi viiltämään siansorkat pitkittäin. Polta pois mahdolliset karvat, raaputa sorkat hyvin ja poista irtonaiset rustonkappaleet. Liota sorkkia pari tuntia, vaihda vesi pariin otteeseen. Sido purjo, persilja, timjami ja laakerinlehti yhteen kimpuksi pumpulilangalla.

2. Pane siansorkat pataan ja kaada päälle niin paljon vettä, että ne juuri ja juuri peittyvät, suolaa vesimäärän mukaisesti. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto ja lisää maustepippurit, sipuli ja maustekimppu. Anna porista miedolla lämmöllä, kunnes sorkat ovat kypsiä ja liha alkaa irrota luista (noin 2 tuntia).

3. Nosta sorkat padasta kulhoon (poista irronneet luut) ja siivilöi liemi niiden päälle. Anna sorkkien jäähtyä liemessä, joka hyytyy. Tarjoile siansorkat kylminä liemihyytelönsä kanssa lisäkkeenä etikkapunajuuria.

Siansorkat olivat ennen vanhaan perinteinen jouluruoka, mutta tarjottiin niitä muissakin juhlissa. Usein ne tarjoiltiin kylminä hyytyneessä liemessä kuin hyytelössä ikään. Sorkat ovat hyviä syötynä lämpiminä, heti vastakeitettyinä. Jos niitä jää yli joulun noutopöydästä, sorkkia voi hyvin lämmittää kuorrutettuina.

4. Vinkki: Tähteeksi jääneet sorkat voi sinappikuorruttaa. Leikkaa pois luut ja levitä sorkkiin sinappia. Kääntele ne vehnäjauhossa, sitten vatkatussa munassa ja lopuksi korppujauhossa. Paista ne kullanruskeiksi voissa miedolla lämmöllä. Tarjoile keitettyjen herneiden ja perunasoseen kanssa.

Lisää aiheesta:

Siansorkka-aladobiSorsapaistia konjakkikastikkeessaKotitekoinen pylsyConsommé ja häränrintaaConsommé - lihaliemi herkkutattien keraEsikeitetyt kylkiluurivit
PorsaanlihapataLisäkeruoatKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKeventäjätPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanlihapata
  • 14.01.202213:58
    Kari Aihinen

    Kari Aihisen mureaksi haudutettua porsaan uunilihaa

  • 10.09.202114:55
    Kassler

    Farangin karamellipossu eli rapeaa possua, palmusokerikaramellia ja riisiviinietikkaa

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Itämainen kinkkupata

  • 18.02.201300:00
    Kanapata

    Klassinen pot-au-feu

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Ylikypsää possua ja lämmintä kasvispaistosta