Keitettyä lohta
Keitetyn lohen voi tarjoilla kuumana tai kylmänä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kahdeksalle-kymmenelle
- 2 kg kokonaista lohta
- 1 punasipuli
- ½ sitruuna
- 2 rkl etikkaa
- 4 laakerinlehteä
- 2 porkkanaa
- 10 kokonaista valkopippuria
- 10 kokonaista mustapippuria
- 2 rkl suolaa
Valmistusohje
1. Kuori ja lohko sipuli, paloittele sitruuna. Kuori ja viipaloi porkkana. Kuumenna vesi kiehuvaksi pitkulaisessa kalapadassa. Lisää sipuli, sitruuna, etikka, laakerinlehdet, porkkana, valko- ja mustapippurit sekä suola. Anna kiehua pari minuuttia.
2. Perkaa lohi, leikkaa pois kidukset, huuhdo kala tarkoin. Jos nahka on hyvin liukas, pese lohi tilkalla etikkaa. Laita lohi liemeen kalapataan ja keitä hiljalleen 30 minuuttia. Kuori välillä vaahto pois. Kokeile, milloin lohi on valmis kokeilemalla, irtoaako liha selkäruodosta. Tarjoile lohi lämpimänä keitettyjen uusien perunoiden ja kastikkeen kera.
3. Jos haluat tarjoilla lohen kylmänä, anna sen jäähtyä liemessään. Nosta jäähtynyt kala liemestä ja vedä nahka pois. Liuota pari liivatelehteä keitinliemeen. Penslaa lohi liivatteella. Koristele viipaloidulla kurkulla ja retiisillä. Laita kylmään tarjoiluun asti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Piknikin pelastava pastasalaatti