Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keitettyä lohta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Keitetyn lohen voi tarjoilla kuumana tai kylmänä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Kahdeksalle-kymmenelle

  • 2 kg kokonaista lohta
  • 1 punasipuli
  • ½ sitruuna
  • 2 rkl etikkaa
  • 4 laakerinlehteä
  • 2 porkkanaa
  • 10 kokonaista valkopippuria
  • 10 kokonaista mustapippuria
  • 2 rkl suolaa

Valmistusohje

1. Kuori ja lohko sipuli, paloittele sitruuna. Kuori ja viipaloi porkkana. Kuumenna vesi kiehuvaksi pitkulaisessa kalapadassa. Lisää sipuli, sitruuna, etikka, laakerinlehdet, porkkana, valko- ja mustapippurit sekä suola. Anna kiehua pari minuuttia.

2. Perkaa lohi, leikkaa pois kidukset, huuhdo kala tarkoin. Jos nahka on hyvin liukas, pese lohi tilkalla etikkaa. Laita lohi liemeen kalapataan ja keitä hiljalleen 30 minuuttia. Kuori välillä vaahto pois. Kokeile, milloin lohi on valmis kokeilemalla, irtoaako liha selkäruodosta. Tarjoile lohi lämpimänä keitettyjen uusien perunoiden ja kastikkeen kera.

3. Jos haluat tarjoilla lohen kylmänä, anna sen jäähtyä liemessään. Nosta jäähtynyt kala liemestä ja vedä nahka pois. Liuota pari liivatelehteä keitinliemeen. Penslaa lohi liivatteella. Koristele viipaloidulla kurkulla ja retiisillä. Laita kylmään tarjoiluun asti.

Lisää aiheesta:

Kylmä, keitetty kesälohiPaistettua punakampelaa ”Belle Meunière”Kylmää, keitettyä lohta hyytelössäKermainen lohikeittoKeitetty lohi kurkkupeitteelläUunissa keitetty kirjolohi
Keitetty lohiAlkuruoatKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Keitetty lohi
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kylmä, keitetty kesälohi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Keitettyä lohta

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Lohileike purjon kera

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Lohi-kuhapalmikko paprikakastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Keitettyä lohta ja tilli-hollandaisekastiketta