Keitettyä lohta

Tämä on täydellinen kesälounas, kun saat vieraita. Kala voidaan valmistella päivää ennen tarjoilua ja sopii täydellisesti kuumaan kesäpäivään.

Neljälle

  • 4 palaa lohifileetä

Keittoliemi

  • 2 rkl etikkaa
  • 3 dl vettä
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 5 kokonaista maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sokeria

Tarjoiluun

  • perunamuusia
  • kurkkua
  • limeä

Valmistusohje

1. Sulata kala, jos käytät pakastettua kalaa. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja keitä sitä ilman kantta n. 10 minuuttia. Lisää kalapalat, kuumenna kiehuvaksi ja keitä varovaisesti n. 4 minuuttia.

2. Nosta kalapalat liemestä reikäkauhalla ja laita ne tarjoiluvadille. Siivilöi liemi varovaisesti kalojen päälle ja laita kylmään. Anna kalan jäähtyä liemessä. Näin pitkälle voit valmistella ruoan etukäteen.

3. Tarjoile lohi kylmänä perunamuusin tai perunalumen ja vihannesten kanssa. Myös kylmä kastike sopii lisukkeeksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.