Keitettyä lohta
Tämä on täydellinen kesälounas, kun saat vieraita. Kala voidaan valmistella päivää ennen tarjoilua ja sopii täydellisesti kuumaan kesäpäivään.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 4 palaa lohifileetä
Keittoliemi
- 2 rkl etikkaa
- 3 dl vettä
- 5 kokonaista valkopippuria
- 5 kokonaista maustepippuria
- 2 laakerinlehteä
- 1 tl suolaa
- 2 tl sokeria
Tarjoiluun
- perunamuusia
- kurkkua
- limeä
Valmistusohje
1. Sulata kala, jos käytät pakastettua kalaa. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja keitä sitä ilman kantta n. 10 minuuttia. Lisää kalapalat, kuumenna kiehuvaksi ja keitä varovaisesti n. 4 minuuttia.
2. Nosta kalapalat liemestä reikäkauhalla ja laita ne tarjoiluvadille. Siivilöi liemi varovaisesti kalojen päälle ja laita kylmään. Anna kalan jäähtyä liemessä. Näin pitkälle voit valmistella ruoan etukäteen.
3. Tarjoile lohi kylmänä perunamuusin tai perunalumen ja vihannesten kanssa. Myös kylmä kastike sopii lisukkeeksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan