Keitettyä lohta
Tämä on täydellinen kesälounas, kun saat vieraita. Kala voidaan valmistella päivää ennen tarjoilua ja sopii täydellisesti kuumaan kesäpäivään.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 4 palaa lohifileetä
Keittoliemi
- 2 rkl etikkaa
- 3 dl vettä
- 5 kokonaista valkopippuria
- 5 kokonaista maustepippuria
- 2 laakerinlehteä
- 1 tl suolaa
- 2 tl sokeria
Tarjoiluun
- perunamuusia
- kurkkua
- limeä
Valmistusohje
1. Sulata kala, jos käytät pakastettua kalaa. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja keitä sitä ilman kantta n. 10 minuuttia. Lisää kalapalat, kuumenna kiehuvaksi ja keitä varovaisesti n. 4 minuuttia.
2. Nosta kalapalat liemestä reikäkauhalla ja laita ne tarjoiluvadille. Siivilöi liemi varovaisesti kalojen päälle ja laita kylmään. Anna kalan jäähtyä liemessä. Näin pitkälle voit valmistella ruoan etukäteen.
3. Tarjoile lohi kylmänä perunamuusin tai perunalumen ja vihannesten kanssa. Myös kylmä kastike sopii lisukkeeksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Meksikolainen papukeitto
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella