Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keitetty lohi kurkkupeitteellä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Kahdeksalle tai kymmenelle

  • 2 kg kokonainen lohi
  • 1 punasipuli
  • ½ sitruuna
  • 2 rkl etikkaa (12%)
  • 4 laakerinlehteä
  • 2 porkkanaa
  • 10 valkopippuria
  • 10 mustapippuria
  • 2 rkl suolaa

Koristeluun

  • 2 nippua retiisiä
  • 1 vihreä kurkku
  • 1 sitruuna
  • tilliä
  • 3 liivatelehteä
  • 3 rkl keitinlientä

Valmistusohje

1. Kuori ja leikkaa sipuli lohkoiksi. Leikkaa sitruuna palasiksi. Kuori ja leikkaa porkkanat lanteiksi. Keitä vettä pitkänomaisessa kalakattilassa. Lisää sipuli, sitruuna, etikka, laakerinlehdet, porkkanalantit, pippurit sekä suola. Keitä pari minuuttia.

2. Perkaa lohi ja poista kidukset. Huuhtele kala huolellisesti. Jos nahka tuntuu kovin limaiselta pyyhi lohi etikalla. Pane lohi liemeen ja anna sen kiehua hiljalleen 30 minuuttia. Kuori vaahto silloin tällöin. Kokeile lohen kypsyyttä vetämällä selkäevästä: kun se alkaa irrota lihasta, lohi on kypsä. Jos haluat tarjoilla lohen lämpimänä, valmista sen lisäksi perunoita ja kastiketta.

3. Jos tarjoat lohen kylmänä, jäähdytä se liemessään. Kun se on jäähtynyt, nosta liemestä ja vedä nahka irti. Liuota liivatelehdet tilkassa keitinlientä. Penslaa lohi liivateliuoksella. Koristele ohuilla kurkku- ja retiisiviipaleilla kuin suurilla suomuilla ikään. Säilytä kylmässä tarjoiluun asti.

Lisää aiheesta:

Loheneviä punaviinietikassaKylmä, keitetty kesälohiKreikkalainen kalasalaattiKylmää, keitettyä lohta hyytelössäKeitettyä lohtaUunissa keitetty kirjolohi
Keitetty lohiKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatKalaruoka

Keitetty lohi voidaan tarjoilla niin kuumana kuin kylmänä. Tässä koristelemme kylmän kokonaisena keitetyn lohen kauniin kesäisesti, jolloin se on näyttävä tarjottava vaikkapa noutopöytään.

Tuoreimmat aiheesta

Keitetty lohi
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kylmä, keitetty kesälohi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Keitettyä lohta

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Lohileike purjon kera

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Lohi-kuhapalmikko paprikakastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Keitettyä lohta ja tilli-hollandaisekastiketta