Keitetty lohi kurkkupeitteellä
Keitetty lohi voidaan tarjoilla niin kuumana kuin kylmänä. Tässä koristelemme kylmän kokonaisena keitetyn lohen kauniin kesäisesti, jolloin se on näyttävä tarjottava vaikkapa noutopöytään.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kahdeksalle tai kymmenelle
- 2 kg kokonainen lohi
- 1 punasipuli
- ½ sitruuna
- 2 rkl etikkaa (12%)
- 4 laakerinlehteä
- 2 porkkanaa
- 10 valkopippuria
- 10 mustapippuria
- 2 rkl suolaa
Koristeluun
- 2 nippua retiisiä
- 1 vihreä kurkku
- 1 sitruuna
- tilliä
- 3 liivatelehteä
- 3 rkl keitinlientä
Valmistusohje
1. Kuori ja leikkaa sipuli lohkoiksi. Leikkaa sitruuna palasiksi. Kuori ja leikkaa porkkanat lanteiksi. Keitä vettä pitkänomaisessa kalakattilassa. Lisää sipuli, sitruuna, etikka, laakerinlehdet, porkkanalantit, pippurit sekä suola. Keitä pari minuuttia.
2. Perkaa lohi ja poista kidukset. Huuhtele kala huolellisesti. Jos nahka tuntuu kovin limaiselta pyyhi lohi etikalla. Pane lohi liemeen ja anna sen kiehua hiljalleen 30 minuuttia. Kuori vaahto silloin tällöin. Kokeile lohen kypsyyttä vetämällä selkäevästä: kun se alkaa irrota lihasta, lohi on kypsä. Jos haluat tarjoilla lohen lämpimänä, valmista sen lisäksi perunoita ja kastiketta.
3. Jos tarjoat lohen kylmänä, jäähdytä se liemessään. Kun se on jäähtynyt, nosta liemestä ja vedä nahka irti. Liuota liivatelehdet tilkassa keitinlientä. Penslaa lohi liivateliuoksella. Koristele ohuilla kurkku- ja retiisiviipaleilla kuin suurilla suomuilla ikään. Säilytä kylmässä tarjoiluun asti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti