Keitetty broileri ja kevätvihannekset

Tämä kanaruoka on hyvää milloin tahansa, mutta erityisen ihanaa se on alkukesän rapeiden uusien kasvisten kanssa.

Neljälle

  • 1 broileri
  • 1 persiljanoksa
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 1 pieni laakerinlehti
  • 1 tl suolaa
  • 1 porkkana
  • 4 puikulaperunaa
  • 4 kevätsipulia
  • ½ nippua vihreää parsaa

Tarjoiluun

  • 4 savoijinkaalinlehteä
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Pane broileri tilavaan kattilaan, peitä vedellä ja kiehauta. Kaada vesi pois ja huuhtele sekä broileri että kattila huolella. Kuumenna broileri vedessä uudelleen kiehuvaksi, kuori vaahto tarkoin ja lisää persiljanoksa, valkopippurit ja laakerinlehti. Keitä hiljaa miedolla lämmöllä, kunnes liha irtoaa luista, noin 3/4 - 1 tunti.

2. Kuori porkkana ja leikkaa se lanteiksi. Harjaa perunat tarkoin ja halkaise ne pitkittäin. Puhdista kevätsipulit ja parsat ja leikkaa palasiksi. Laita kasvikset kiehumaan liemeen, kun keittoaikaa on jäljellä noin 15 minuuttia.

3. Keitä toisessa kattilassa vettä ja ryöppää savoijinkaalin lehtiä siinä puoli minuuttia. Huuhtele ne sen jälkeen nopeasti kylmässä vedessä. Vuoraa lämmin keittokulho savoijinkaalilla. Nosta niiden päälle broileri ja vihannekset. Kaada liemi päälle ja korista persiljalla. Leikkaa broileri vasta pöydässä ja tarjoa jokaiselle kanapaloja, vihanneksia ja lientä syviltä lautasilta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!