Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keitetty broileri ja kevätvihannekset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä kanaruoka on hyvää milloin tahansa, mutta erityisen ihanaa se on alkukesän rapeiden uusien kasvisten kanssa.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 1 broileri
  • 1 persiljanoksa
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 1 pieni laakerinlehti
  • 1 tl suolaa
  • 1 porkkana
  • 4 puikulaperunaa
  • 4 kevätsipulia
  • ½ nippua vihreää parsaa

Tarjoiluun

  • 4 savoijinkaalinlehteä
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Pane broileri tilavaan kattilaan, peitä vedellä ja kiehauta. Kaada vesi pois ja huuhtele sekä broileri että kattila huolella. Kuumenna broileri vedessä uudelleen kiehuvaksi, kuori vaahto tarkoin ja lisää persiljanoksa, valkopippurit ja laakerinlehti. Keitä hiljaa miedolla lämmöllä, kunnes liha irtoaa luista, noin 3/4 - 1 tunti.

2. Kuori porkkana ja leikkaa se lanteiksi. Harjaa perunat tarkoin ja halkaise ne pitkittäin. Puhdista kevätsipulit ja parsat ja leikkaa palasiksi. Laita kasvikset kiehumaan liemeen, kun keittoaikaa on jäljellä noin 15 minuuttia.

3. Keitä toisessa kattilassa vettä ja ryöppää savoijinkaalin lehtiä siinä puoli minuuttia. Huuhtele ne sen jälkeen nopeasti kylmässä vedessä. Vuoraa lämmin keittokulho savoijinkaalilla. Nosta niiden päälle broileri ja vihannekset. Kaada liemi päälle ja korista persiljalla. Leikkaa broileri vasta pöydässä ja tarjoa jokaiselle kanapaloja, vihanneksia ja lientä syviltä lautasilta.

Lisää aiheesta:

Riimisuolattu broileri pestokastikkeessaBroileri-pot-au-feu hummerin keraKokonaisena keitetty broileriBasilikakanaa viinissäManzo branzatoHöyrykeitetty häränfilee ensivihannesten kera
BroileriKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Broileri
  • 04.05.202010:22
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Broileripyörykät – Kari Aihisen helppo resepti

  • 09.04.202010:53
    Uunibroileri

    Pirikanaa Hans Välimäen tapaan eli piri-piri -broileria

  • 31.03.202010:56
    Aasialainen ruoka

    Helppo cashew-kanakastike

  • 12.03.202012:19
    Uunibroileri

    Maitokana Jamie Oliverin tapaan – "Kaikkien aikojen paras kanaresepti"

  • 10.02.202012:26
    Kanapasta

    Katin salmiakkikanapasta – helppo broileriruoka, joka ei jätä ketään kylmäksi