Keitetty broileri ja kevätvihannekset
Tämä kanaruoka on hyvää milloin tahansa, mutta erityisen ihanaa se on alkukesän rapeiden uusien kasvisten kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 broileri
- 1 persiljanoksa
- 5 kokonaista valkopippuria
- 1 pieni laakerinlehti
- 1 tl suolaa
- 1 porkkana
- 4 puikulaperunaa
- 4 kevätsipulia
- ½ nippua vihreää parsaa
Tarjoiluun
- 4 savoijinkaalinlehteä
- persiljaa
Valmistusohje
1. Pane broileri tilavaan kattilaan, peitä vedellä ja kiehauta. Kaada vesi pois ja huuhtele sekä broileri että kattila huolella. Kuumenna broileri vedessä uudelleen kiehuvaksi, kuori vaahto tarkoin ja lisää persiljanoksa, valkopippurit ja laakerinlehti. Keitä hiljaa miedolla lämmöllä, kunnes liha irtoaa luista, noin 3/4 - 1 tunti.
2. Kuori porkkana ja leikkaa se lanteiksi. Harjaa perunat tarkoin ja halkaise ne pitkittäin. Puhdista kevätsipulit ja parsat ja leikkaa palasiksi. Laita kasvikset kiehumaan liemeen, kun keittoaikaa on jäljellä noin 15 minuuttia.
3. Keitä toisessa kattilassa vettä ja ryöppää savoijinkaalin lehtiä siinä puoli minuuttia. Huuhtele ne sen jälkeen nopeasti kylmässä vedessä. Vuoraa lämmin keittokulho savoijinkaalilla. Nosta niiden päälle broileri ja vihannekset. Kaada liemi päälle ja korista persiljalla. Leikkaa broileri vasta pöydässä ja tarjoa jokaiselle kanapaloja, vihanneksia ja lientä syviltä lautasilta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka