Kauralesekeksit
Kauraleseestä voi leipoa herkullisia keksejä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
noin 50 kpl
- 75 g margariinia tai voita
- ½ dl sokeria
- ½ dl fariinisokeria
- 3 dl Myllyn Paras Kauraleseitä
- 2 rkl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja tai Tattarijauhoja
- 2 rkl kermaa, voi olla laktoositon
- ½ tl soodaa
Valmistusohje
Mikäli et halua kekseihin lainkaan valkoisia jauhoja, laita erikoisvehnäjauhojen tilalle hiivaleipäjauhoja tai tattarijauhoja.
Myös pelkällä tummalla sokerilla onnistuu, keksien väri jää vain tällöin tummemmaksi.
Ohjeella saa tattarijauhoilla gluteenittomia keksejä, mikäli ko. dieettiin riittävät luontaisesti gluteenittomat viljalajikkeet
Sulata rasva ja lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta pieniä nokareita lusikalla leivinpaperille uunipellille. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 6-8 min kauniin ruskeiksi.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa