Mainos
Mainos

Rieska on helppo valmistaa, koska taikinaan ei tarvita monimutkaisia raaka-aineita. Vaihtelua rieskaan saat lisäämällä taikinaan esim. juusto- tai porkkanaraastetta. Rieska maistuu parhaalta tuoreena!

Uunipellillinen

  • 6 dl kaurahiutaleita
  • 2½ dl hiivaleipäjauhoja (=tumma vehnäjauho)
  • 1½ tl suolaa
  • 1 tl soodaa
  • 6 dl piimää
  • 50 g voita sulatettuna

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää piimä ja voisula ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Levitä taikina uunipellille voidellulle leivinpaperille ja paista 250 asteisen uunin keskitasolla n. 20 min kauniin väriseksi. Leikkaa palasiksi ja nauti kuumana voin tai juuston kanssa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.