Wilhelmiina-keksit – nämä supersuositut ja helpot pikkuleivät viedään käsistä
Julkaistu
Wilhelmiinat valmistuvat helposti ja nopeasti kaapin aineksista. Suosikkikeksejä on helppo varioida: korvaa esimerkiksi osa hienosta sokerista fariinisokerilla tai testaa Wilhelmiina-kekseihin jouluisia mausteita. Joka tapauksessa, Wilhelmiinat koukuttavat takuuvarmasti!
Wilhelmiinat
- 200 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 rkl siirappia
- 1 munan keltuainen
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 tl ruokasoodaa
Valmistusohje
Wilhelmiina-keksit valmistuvat näin:
- Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi, sokeri ja siirappi. Vatkaa vaahdoksi. Sekoita joukkoon keltuainen.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sekoittamalla voi-sokerivaahdon joukkoon murumaiseksi taikinaksi.
- Muotoile Wilhelmiina-taikinasta yhteensä 4 pitkää pötköä/tankoa leivinpaperin päälle pellille. Älä laita tankoja liian lähekkäin, sillä ne leviävät uunissa.
- Paista Wilhelmiina-keksejä uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15-20 minuuttia.
- Leikkaa keksitangot viipaleiksi, kun ne ovat vielä lämpimiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta