Wilhelmiina-keksit – nämä supersuositut ja helpot pikkuleivät viedään käsistä
MTV
Julkaistu 14.11.2019 13:44
Petra Tuominen
petra.tuominen@mtv.fi
Wilhelmiinat
200 g voita
2 dl sokeria
2 rkl siirappia
1 munan keltuainen
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 tl ruokasoodaa
Valmistusohje
Wilhelmiina-keksit valmistuvat näin:
Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi, sokeri ja siirappi. Vatkaa vaahdoksi. Sekoita joukkoon keltuainen.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sekoittamalla voi-sokerivaahdon joukkoon murumaiseksi taikinaksi.
Muotoile Wilhelmiina-taikinasta yhteensä 4 pitkää pötköä/tankoa leivinpaperin päälle pellille. Älä laita tankoja liian lähekkäin, sillä ne leviävät uunissa.
Paista Wilhelmiina-keksejä uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15-20 minuuttia.
Leikkaa keksitangot viipaleiksi, kun ne ovat vielä lämpimiä.
Wilhelmiinat valmistuvat helposti ja nopeasti kaapin aineksista. Suosikkikeksejä on helppo varioida: korvaa esimerkiksi osa hienosta sokerista fariinisokerilla tai testaa Wilhelmiina-kekseihin jouluisia mausteita. Joka tapauksessa, Wilhelmiinat koukuttavat takuuvarmasti!