Wilhelmiina-keksit – nämä supersuositut ja helpot pikkuleivät viedään käsistä

Wilhelmiina-keksit
MTV

Wilhelmiinat valmistuvat helposti ja nopeasti kaapin aineksista. Suosikkikeksejä on helppo varioida: korvaa esimerkiksi osa hienosta sokerista fariinisokerilla tai testaa Wilhelmiina-kekseihin jouluisia mausteita. Joka tapauksessa, Wilhelmiinat koukuttavat takuuvarmasti!

Wilhelmiinat

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 rkl siirappia
  • 1 munan keltuainen
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 tl ruokasoodaa

Valmistusohje

Wilhelmiina-keksit valmistuvat näin:

  1. Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi, sokeri ja siirappi. Vatkaa vaahdoksi. Sekoita joukkoon keltuainen. 
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sekoittamalla voi-sokerivaahdon joukkoon murumaiseksi taikinaksi.
  3. Muotoile Wilhelmiina-taikinasta yhteensä 4 pitkää pötköä/tankoa leivinpaperin päälle pellille. Älä laita tankoja liian lähekkäin, sillä ne leviävät uunissa. 
  4. Paista Wilhelmiina-keksejä uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15-20 minuuttia. 
  5. Leikkaa keksitangot viipaleiksi, kun ne ovat vielä lämpimiä. 


Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.