Wilhelmiina-keksit – nämä supersuositut ja helpot pikkuleivät viedään käsistä
![Copyright: MTV. Photographer: Petra Tuominen. Wilhelmiina-keksit](https://im.mtvuutiset.fi/image/7619216/landscape16_9/1600/900/ee50ef95a48346df01995240a094f3fa/wF/wilhelmiina-keksit.jpg)
Wilhelmiinat valmistuvat helposti ja nopeasti kaapin aineksista. Suosikkikeksejä on helppo varioida: korvaa esimerkiksi osa hienosta sokerista fariinisokerilla tai testaa Wilhelmiina-kekseihin jouluisia mausteita. Joka tapauksessa, Wilhelmiinat koukuttavat takuuvarmasti!
Wilhelmiinat
- 200 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 rkl siirappia
- 1 munan keltuainen
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 tl ruokasoodaa
Valmistusohje
Wilhelmiina-keksit valmistuvat näin:
- Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi, sokeri ja siirappi. Vatkaa vaahdoksi. Sekoita joukkoon keltuainen.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sekoittamalla voi-sokerivaahdon joukkoon murumaiseksi taikinaksi.
- Muotoile Wilhelmiina-taikinasta yhteensä 4 pitkää pötköä/tankoa leivinpaperin päälle pellille. Älä laita tankoja liian lähekkäin, sillä ne leviävät uunissa.
- Paista Wilhelmiina-keksejä uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15-20 minuuttia.
- Leikkaa keksitangot viipaleiksi, kun ne ovat vielä lämpimiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka