Wilhelmiina-keksit – nämä supersuositut ja helpot pikkuleivät viedään käsistä

Wilhelmiina-keksit
MTV

Wilhelmiinat valmistuvat helposti ja nopeasti kaapin aineksista. Suosikkikeksejä on helppo varioida: korvaa esimerkiksi osa hienosta sokerista fariinisokerilla tai testaa Wilhelmiina-kekseihin jouluisia mausteita. Joka tapauksessa, Wilhelmiinat koukuttavat takuuvarmasti!

Wilhelmiinat

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 rkl siirappia
  • 1 munan keltuainen
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 tl ruokasoodaa

Valmistusohje

Wilhelmiina-keksit valmistuvat näin:

  1. Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi, sokeri ja siirappi. Vatkaa vaahdoksi. Sekoita joukkoon keltuainen. 
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sekoittamalla voi-sokerivaahdon joukkoon murumaiseksi taikinaksi.
  3. Muotoile Wilhelmiina-taikinasta yhteensä 4 pitkää pötköä/tankoa leivinpaperin päälle pellille. Älä laita tankoja liian lähekkäin, sillä ne leviävät uunissa. 
  4. Paista Wilhelmiina-keksejä uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15-20 minuuttia. 
  5. Leikkaa keksitangot viipaleiksi, kun ne ovat vielä lämpimiä. 


Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!