Paprika-kaurarieskat
Rieskataikina on helppo valmistaa, koska sitä ei vaivata kuten hiivataikinaa. Rieskan kohottaa sooda, jota voi käyttää kun taikinassa on jotain hapanta, tässä reseptissä piimää. Nauti rieska mahdollisimman tuoreena. Paprika antaa hyvän sävyksen pieniin rieskasiin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
n. 5-8 kpl
- 4 dl Myllyn Paras kauramannasuurimoita tai ohrajauhoja
- 2 dl Myllyn Paras hiivaleipäjauhoja
- ½-1 tl suolaa
- ½ tl soodaa
- 4 dl piimää
- ½ dl öljyä
- 2 punaista paprikaa pieninä kuutioina
Pinnalle
- Myllyn Paras kaurahiutaleita
Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää piimä, öljy ja paprikakuutiot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Levitä taikina muutamaksi isoksi rieskaksi leivinpaperin päälle uunipellille ja tasoita pinta. Ripottele pinnalle Kaurahiutaleita.
Paista 225-asteessa uunin keskitasolla noin 20 min kauniin värisiksi. Nauti kuuman levitteen tai voin ja juuston kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan