Mangokaurakeksit
Kaurakeksien salaisuus on niiden helppoudessa ja tietysti herkullisuudessa!Kaura antaa kekseille täyteläisen maun ja ihanan rapeuden. Tässä kekseihin on käytetty kuivattuja mangopaloja tuomaan uutta makuvivahdetta. Kokeile myös muita kuivattuja hedelmäpaloja tai marjoja.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
30–40 kpl
- 125 g sulatettua voita tai margariinia (voi olla laktoositonta)
- 1 ½ dl sokeria
- 4 ½ dl Myllyn Paras kaurahiutaleita
- 1 dl Myllyn Paras erikoisvehnäjauhoja
- 1 dl kuivattuja pieniä mangokuutioita
- 1 dl kuivattuja pieniä papaijakuutioita
- 1 tl soodaa
- ½ dl kermaa (voi olla laktoositonta)
Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet sulatettuun rasvaan ohjeen järjestyksessä. Sekoita sooda kermaan ja lisää se lopuksi taikinaan. Ota taikinasta lusikalla pieniä nokareita uunipellille ja painele ne tasaisiksi. Paista 200-asteisessa uunissa 5–10 minuuttia.
VINKKI: Perinteisiä kaurakeksejä saat jättämällä pienet hedelmäkuutiot pois kokonaan.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan