Kaura-hedelmäpalakeksit
Iki-ihanat kaurakeksit ovat koko perheen suosikkeja lastenlapsista isovanhempiin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
30-40 kpl
- 125 g sulatettua voita tai margariinia
- 1½ dl sokeria tai hunajaa
- 4½ dl Myllyn Paras Kaurahiutaleita
- 1 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
- 1 dl kuivattuja pieniä mangokuutioita
- 1 dl kuivattuja pieniä papaijakuutioita
- 1 tl soodaa
- ½ dl kevytkermaa
Valmistusohje
Kaura antaa kekseille täyteläisen maun, jota on vaikea saada aikaan millään muulla kuin suomalaisilla kaurahiutaleilla. Uusia makuvivahteita kaurakekseihin tuovat raikkaat hedelmäpalat. Keksit onnistuvat hyvin myös perinteisillä rusinoilla.
Sekoita kuivat aineet sulatettuun rasvaan ohjeen järjestyksessä. Sekoita sooda kermaan ja lisää se lopuksi taikinaan. Ota taikinasta lusikalla pieniä nokareita uunipellille ja painele ne tasaisiksi. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min.
Vinkki: Perinteisiä kaurakeksejä saat jättämällä pienet hedelmäkuutiot pois kokonaan. Voit myös laittaa tilalle rusinoita.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
(MTV3)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa