Suklaa-banaanikeksit hiutaleista
Oiva vaihtoehto suklaan nälkään! Tässä ohje helpoille suklaakekseille, jotka sopivat myös laktoosittomaan ruokavalioon. Mikäli teet keksit kaurasta, ne sopivat myös keliaakikoille. Tässä reseptissä on käytetty kuitupitoisia hiutaleita, jolloin suklaaherkut ovat tavallisia keksejä terveellisempi vaihtoehto.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Noin 30 kpl
- 100 g tummaa suklaata
- 50 g voita tai laktoositonta rasvaa
- 1 banaani
- 3 dl neljän viljan pikahiutaleita tai pikakaura+kuitu hiutaleita
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ dl sokeria
- 1 dl rusinoita
- 1 rkl kermaa, soijamaitoa, mehua tai rommia
Valmistusohje
Sulata suklaa ja voi mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Hienonna banaani haarukalla. Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään kiinteäksi seokseksi.
Ota taikinasta pikkulusikalla matalia nokareita uunipellille ja paista niitä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan