Katkarapusalaatti

Raikas salaatti sopii alkupalaksi tai aterian lisukkeeksi.

Ainekset

  • 1 kg kokonaisia katkarapuja
  • 1 l vettä
  • 5,5 dl limettimehua
  • 2 punasipulia silputtuna
  • 2 rkl soijakastiketta
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 kurkkua paloiteltuna
  • 1 paprika paloiteltuna
  • 1 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna

Valmistusohje

Reseptin tarjoaa:

Kuori katkaravut. Laita isoon kulhoon. Sekoita vesi, limettimehu, punasipuli, soijakastike, suola ja pippuri. Kaada marinadi katkarapujen päälle, sekoittlee varovasti ja anna marinoitua vähintään puolisen tuntia.

Lisää kurkku- ja paprikakuutiot ja tillisilppu. Sekoita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.