Katkaravuista ja keittobanaanista tulee hieman erilainen keitto. Tämä resepti on peräisin Kap Verde -saarilta, jotka sijaitsevat länsiafrikkalaisen Guinea Bissaun ulkopuolella.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
4 hengelle
- 1/2 kg katkarapuja kuorineen
- 1 rkl oliiviöljyä (rapuliemen tekoon)
- 2 dl vettä
- 1 keittobanaani (jauhobanaani)
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 jauhoista perunaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 l kalalientä + rapuliemi
- 1/2 purkkia tomaattimurskaa
- 1-2 tl chiliä hienonnettuna
- suolaa ja valkopippuria jauhettuna
Valmistusohje
1. Kuori katkaravut. Kuumenna öljy kattilassa ja paista kuoria siinä hetkinen, kaada sitten päälle vesi ja keitä 10 minuuttia. Siivilöi kuoret pois ja säästä liemi.
2. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet, kuori perunat ja banaani ja leikkaa ne sentin viipaleiksi. Halkaise chili, raaputa siemenet pois ja hienonna palko.
3. Kuumenna öljy padassa keskilämpöiseksi ja kuullota sipulisilppuja siinä pari minuuttia. Kaada päälle rapu- ja kalaliemi ja kiehauta.
4. Lisää kiehuvaan liemeen peruna, banaani, tomaatti ja chili, sulje kansi ja anna kiehua 10-15 minuuttia. Lisää katkaravut, mausta ja kuumenna, mutta älä keitä, etteivät katkaravut sitkisty. Tarjoile heti hyvän, rapean leivän kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.