Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Katkarapukeitto banaanin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon

4 hengelle

  • 1/2 kg katkarapuja kuorineen
  • 1 rkl oliiviöljyä (rapuliemen tekoon)
  • 2 dl vettä
  • 1 keittobanaani (jauhobanaani)
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 jauhoista perunaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 l kalalientä + rapuliemi
  • 1/2 purkkia tomaattimurskaa
  • 1-2 tl chiliä hienonnettuna
  • suolaa ja valkopippuria jauhettuna

Valmistusohje

1. Kuori katkaravut. Kuumenna öljy kattilassa ja paista kuoria siinä hetkinen, kaada sitten päälle vesi ja keitä 10 minuuttia. Siivilöi kuoret pois ja säästä liemi.

2. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet, kuori perunat ja banaani ja leikkaa ne sentin viipaleiksi. Halkaise chili, raaputa siemenet pois ja hienonna palko.

3. Kuumenna öljy padassa keskilämpöiseksi ja kuullota sipulisilppuja siinä pari minuuttia. Kaada päälle rapu- ja kalaliemi ja kiehauta.

4. Lisää kiehuvaan liemeen peruna, banaani, tomaatti ja chili, sulje kansi ja anna kiehua 10-15 minuuttia. Lisää katkaravut, mausta ja kuumenna, mutta älä keitä, etteivät katkaravut sitkisty. Tarjoile heti hyvän, rapean leivän kanssa.

Lisää aiheesta:

Marmite-kalakeittoVenäläinen lohikeittoShanghain jättikatkaravutMausteinen ravunpyrstöpataPapu-linssicurryCurrykatkaravut
KatkarapukeittoAlkuruoatKeitotKevytKananmunatonLaktoositonKeventäjät

Katkaravuista ja keittobanaanista tulee hieman erilainen keitto. Tämä resepti on peräisin Kap Verde -saarilta, jotka sijaitsevat länsiafrikkalaisen Guinea Bissaun ulkopuolella.

Pääruoat
Kalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapukeitto
  • 21.01.202212:34
    Maailman keittiöt

    Aasialainen jättikatkarapukeitto Harri Syrjäsen tapaan

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Sahramikeitto katkaravuilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kylmä avokado-katkarapukeitto

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Katkarapukookoskeitto

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Katkarapukeitto banaanin kera