Katkarapukeitto banaanin kera

Katkaravuista ja keittobanaanista tulee hieman erilainen keitto. Tämä resepti on peräisin Kap Verde -saarilta, jotka sijaitsevat länsiafrikkalaisen Guinea Bissaun ulkopuolella.

4 hengelle

  • 1/2 kg katkarapuja kuorineen
  • 1 rkl oliiviöljyä (rapuliemen tekoon)
  • 2 dl vettä
  • 1 keittobanaani (jauhobanaani)
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 jauhoista perunaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 l kalalientä + rapuliemi
  • 1/2 purkkia tomaattimurskaa
  • 1-2 tl chiliä hienonnettuna
  • suolaa ja valkopippuria jauhettuna

Valmistusohje

1. Kuori katkaravut. Kuumenna öljy kattilassa ja paista kuoria siinä hetkinen, kaada sitten päälle vesi ja keitä 10 minuuttia. Siivilöi kuoret pois ja säästä liemi.

2. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet, kuori perunat ja banaani ja leikkaa ne sentin viipaleiksi. Halkaise chili, raaputa siemenet pois ja hienonna palko.

3. Kuumenna öljy padassa keskilämpöiseksi ja kuullota sipulisilppuja siinä pari minuuttia. Kaada päälle rapu- ja kalaliemi ja kiehauta.

4. Lisää kiehuvaan liemeen peruna, banaani, tomaatti ja chili, sulje kansi ja anna kiehua 10-15 minuuttia. Lisää katkaravut, mausta ja kuumenna, mutta älä keitä, etteivät katkaravut sitkisty. Tarjoile heti hyvän, rapean leivän kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!