Katkarapu-kesäkurpitsakastike
Kesäkurpitsa muuntuu moneksi. Tämä katkarapu-kesäkurpitsakastike sopii aivan uudenlaiseksi alkuruoaksi tai vaikkapa kevyeksi pääruoaksi. Vaikka tehosekoittimesta on paljon apua mausteseoksen valmistuksessa, se valmistuu myös tavallisessa huhmareessa. Lisänä maistuvat leipä ja riisi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 1 kg katkarapuja kuorineen
- 500 g kesäkurpitsaa
- 1 sipuli kuorittuna ja paloiteltuna
- 2 kuorittua valkosipulinkynttä
- 2 tomaattia hienonnettuna
- 2 tl kurkumaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- 4-5 rkl ruokaöljyä
- 1-1½ tl suolaa
Valmistusohje
1. Kuori katkaravut. Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa se puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi tai suikaleiksi. Hienonna tomaatit. Kuori ja leikkaa sipuli karkeaksi silpuksi. Kuori valkosipulinkynnet.
2. Sekoita sipulisilppu, valkosipulinkynnet, kurkuma, paprikajauhe ja inkivääri tehosekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Kuumenna öljy kohtuullisen kuumaksi paistin- tai wokkipannulla. Lisää maustetahna pannulle ja kuullota vähintään viisi minuuttia, kunnes öljy erottuu mausteista ja nousee pinnalle.
3. Lisää kesäkurpitsaviipaleet ja hienonnetut tomaatit ja kuullota kaksi minuuttia. Lisää katkaravut ja jatka kuullottamista vielä 1-2 minuuttia, kunnes katkaravut ovat lämmenneet kauttaaltaan. Kuori pinnalle noussut öljy, sillä öljyn poistaminen ei vaikuta makuun. Lisää hieman vettä niin, että seos muuttuu kastikkeeksi. Tarjoa leivän ja keitetyn riisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka