Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Katkarapu-kesäkurpitsakastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 annosta

  • 1 kg katkarapuja kuorineen
  • 500 g kesäkurpitsaa
  • 1 sipuli kuorittuna ja paloiteltuna
  • 2 kuorittua valkosipulinkynttä
  • 2 tomaattia hienonnettuna
  • 2 tl kurkumaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 4-5 rkl ruokaöljyä
  • 1-1½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Kuori katkaravut. Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa se puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi tai suikaleiksi. Hienonna tomaatit. Kuori ja leikkaa sipuli karkeaksi silpuksi. Kuori valkosipulinkynnet.

2. Sekoita sipulisilppu, valkosipulinkynnet, kurkuma, paprikajauhe ja inkivääri tehosekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Kuumenna öljy kohtuullisen kuumaksi paistin- tai wokkipannulla. Lisää maustetahna pannulle ja kuullota vähintään viisi minuuttia, kunnes öljy erottuu mausteista ja nousee pinnalle.

3. Lisää kesäkurpitsaviipaleet ja hienonnetut tomaatit ja kuullota kaksi minuuttia. Lisää katkaravut ja jatka kuullottamista vielä 1-2 minuuttia, kunnes katkaravut ovat lämmenneet kauttaaltaan. Kuori pinnalle noussut öljy, sillä öljyn poistaminen ei vaikuta makuun. Lisää hieman vettä niin, että seos muuttuu kastikkeeksi. Tarjoa leivän ja keitetyn riisin kera.

Lisää aiheesta:

Pinaattia ja juureksia paprikakastikkeessaLammaspaimenen piirasPapu-linssicurryKylmä vasikanpaisti ja vihreä kastikeMustasilmäpapuja intialaiseen tapaanLiha-kesäkurpitsapata
KatkarapukastikeLisäkeruoatKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoat

Kesäkurpitsa muuntuu moneksi. Tämä katkarapu-kesäkurpitsakastike sopii aivan uudenlaiseksi alkuruoaksi tai vaikkapa kevyeksi pääruoaksi. Vaikka tehosekoittimesta on paljon apua mausteseoksen valmistuksessa, se valmistuu myös tavallisessa huhmareessa. Lisänä maistuvat leipä ja riisi.

Kalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapukastike
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Vihreää tankoparsaa ja katkarapu-rucolasalaattia

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kermainen katkarapuseos uuniperunoiden kyytipojaksi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jättikatkaravut kreikkalaisittain

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Katkarapukasari

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Katkarapupannu