Kasvis-linssipata

Kasvis-linssipataa tehdään niin paljon, että sitä riittää vielä seuraavallekin päivällle. Värikäs ja taatusti terveellinen kotiruoka syntyy nopeasti.

Tarvitset

  • 5 dl vihreitä linssejä
  • 7 dl vettä
  • 3 porkkanaa
  • 1 iso bataatti
  • puolikas selleri
  • puolikas purjosipuli
  • 4 kynttä valkosipulia
  • 2 sipulia
  • basilikaa, korianteria, persiljaa…
  • riisiä

Valmistusohje

1. Keitä riisi paketin ohjeiden mukaan.

2. Huuhdo linssit huolellisesti vedellä. Laita ne kiehuvaan veteen.

3. Pilko kasvikset ronskiksi paloiksi. Lisää porkkanat, bataatti ja selleri joukkoon.

4. Kuullota pannulla sipulit ja laita pataan. Lisää viimeiseksi tuoreet yrtit. Anna hautua 30 min.

(MTV3)

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!