Kasslerpata hapankaalilla

Tämä lämmittävä pata maistuu ihanasti hapankaalilta. Jos haluat tehdä ruoasta vielä täyteläisemmän, keitä muutamia pieniä kuorittuja perunoita mukana kiehumisen loppuvaiheessa.

Kuudelle-kahdeksalle

  • 1 iso sipuli, hienonnettuna
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 2 prk hapankaalia à 600 g
  • 2 omenaa, hienonnettuina
  • 15 rouhittua katajanmarjaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • 3 dl kanalientä
  • 200 g siankylkeä
  • 6-8 ohutta kasslerkyljystä
  • 6-8 pientä peperonimakkaraa
  • 1 sianlihamakkara
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Paista sipuli tilkassa öljyä, laita tilavaan pataan ja lisää hieman öljyä. Lisää hapankaali, omena, katajanmarjat ja laakerinlehdet. Sekoita viini ja liemi ja kaada pataan. Lisää siankylki ja keitä hiljalleen 45 minuuttia.

2. Nosta liha padasta, viipaloi ja laita takaisin pataan kasslerin, viipaloidun makkaran ja peperonien kera.

3. Keitä kypsäksi n. 20 minuuttia. Leikkaa päälle persiljaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja