Kasslerpata hapankaalilla
Tämä lämmittävä pata maistuu ihanasti hapankaalilta. Jos haluat tehdä ruoasta vielä täyteläisemmän, keitä muutamia pieniä kuorittuja perunoita mukana kiehumisen loppuvaiheessa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kuudelle-kahdeksalle
- 1 iso sipuli, hienonnettuna
- 2 rkl ruokaöljyä
- 2 prk hapankaalia à 600 g
- 2 omenaa, hienonnettuina
- 15 rouhittua katajanmarjaa
- 2 laakerinlehteä
- 3 dl kuivaa valkoviiniä
- 3 dl kanalientä
- 200 g siankylkeä
- 6-8 ohutta kasslerkyljystä
- 6-8 pientä peperonimakkaraa
- 1 sianlihamakkara
- persiljaa
Valmistusohje
1. Paista sipuli tilkassa öljyä, laita tilavaan pataan ja lisää hieman öljyä. Lisää hapankaali, omena, katajanmarjat ja laakerinlehdet. Sekoita viini ja liemi ja kaada pataan. Lisää siankylki ja keitä hiljalleen 45 minuuttia.
2. Nosta liha padasta, viipaloi ja laita takaisin pataan kasslerin, viipaloidun makkaran ja peperonien kera.
3. Keitä kypsäksi n. 20 minuuttia. Leikkaa päälle persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti