Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kasslerpata hapankaalilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Kuudelle-kahdeksalle

  • 1 iso sipuli, hienonnettuna
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 2 prk hapankaalia à 600 g
  • 2 omenaa, hienonnettuina
  • 15 rouhittua katajanmarjaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • 3 dl kanalientä
  • 200 g siankylkeä
  • 6-8 ohutta kasslerkyljystä
  • 6-8 pientä peperonimakkaraa
  • 1 sianlihamakkara
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Paista sipuli tilkassa öljyä, laita tilavaan pataan ja lisää hieman öljyä. Lisää hapankaali, omena, katajanmarjat ja laakerinlehdet. Sekoita viini ja liemi ja kaada pataan. Lisää siankylki ja keitä hiljalleen 45 minuuttia.

2. Nosta liha padasta, viipaloi ja laita takaisin pataan kasslerin, viipaloidun makkaran ja peperonien kera.

3. Keitä kypsäksi n. 20 minuuttia. Leikkaa päälle persiljaa.

Tämä lämmittävä pata maistuu ihanasti hapankaalilta. Jos haluat tehdä ruoasta vielä täyteläisemmän, keitä muutamia pieniä kuorittuja perunoita mukana kiehumisen loppuvaiheessa.

Lisää aiheesta:

Lihaa hapankaalin keraPorsaanlihapata ananaksellaVasikkapataPerinteistä hapankaalia ja sianpotkaaNopea ranskalainen lihapataLammaspata okran kera
KasslerKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Kassler
  • 10.09.202114:55
    Porsaanlihapata

    Farangin karamellipossu eli rapeaa possua, palmusokerikaramellia ja riisiviinietikkaa

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Anjovis- ja yrttimarinoitu kassler

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kassleria chutneyn ja lohkoperunoiden kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kassleria ja purjokermaa

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Leivitettyä kassleria tomaattikastikkeessa