Kasslerpata hapankaalilla

Tämä lämmittävä pata maistuu ihanasti hapankaalilta. Jos haluat tehdä ruoasta vielä täyteläisemmän, keitä muutamia pieniä kuorittuja perunoita mukana kiehumisen loppuvaiheessa.

Kuudelle-kahdeksalle

  • 1 iso sipuli, hienonnettuna
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 2 prk hapankaalia à 600 g
  • 2 omenaa, hienonnettuina
  • 15 rouhittua katajanmarjaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • 3 dl kanalientä
  • 200 g siankylkeä
  • 6-8 ohutta kasslerkyljystä
  • 6-8 pientä peperonimakkaraa
  • 1 sianlihamakkara
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Paista sipuli tilkassa öljyä, laita tilavaan pataan ja lisää hieman öljyä. Lisää hapankaali, omena, katajanmarjat ja laakerinlehdet. Sekoita viini ja liemi ja kaada pataan. Lisää siankylki ja keitä hiljalleen 45 minuuttia.

2. Nosta liha padasta, viipaloi ja laita takaisin pataan kasslerin, viipaloidun makkaran ja peperonien kera.

3. Keitä kypsäksi n. 20 minuuttia. Leikkaa päälle persiljaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!