Karjalanpaistia ja piirakoita

Herkullinen karjalanpaisti maistuu itse tehtyjen piirakoiden kanssa takuuvarmasti.

Ainekset

  • 500-600 g naudan paistia
  • 300-400 g porsaan lapaa tai etuselkää, tai noin 1 kg karjalanpaistilihoja
  • 2 sipulia lohkoina
  • 15 maustepippuria
  • 2 laakerinlehti
  • 2 kuorittua porkkanaa lohkoina
  • suolaa
  • vettä

Valmistusohje

Aseta pataan kerroksittain lihapaloja, sipulia, porkkanaa ja mausteita. Kaada pataan kiehuvaa vettä niin, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Kypsennä uunissa ensin 225 asteessa puoli tuntia ja peitä pata sitten kannella. Laske lämpötila 150 asteeseen ja anna hautua 2-3 tuntia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.