Karjalanpaistia ja piirakoita
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5674084/landscape16_9/515/290/d7004c91d3759a4227fc36b834f9ccdc/do/917069-2129.jpg)
Herkullinen karjalanpaisti maistuu itse tehtyjen piirakoiden kanssa takuuvarmasti.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon, Gluteeniton, Kananmunaton
Ainekset
- 500-600 g naudan paistia
- 300-400 g porsaan lapaa tai etuselkää, tai noin 1 kg karjalanpaistilihoja
- 2 sipulia lohkoina
- 15 maustepippuria
- 2 laakerinlehti
- 2 kuorittua porkkanaa lohkoina
- suolaa
- vettä
Valmistusohje
Aseta pataan kerroksittain lihapaloja, sipulia, porkkanaa ja mausteita. Kaada pataan kiehuvaa vettä niin, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Kypsennä uunissa ensin 225 asteessa puoli tuntia ja peitä pata sitten kannella. Laske lämpötila 150 asteeseen ja anna hautua 2-3 tuntia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka