Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Karjalanpaisti puolukkasurvoksella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Perinteinen karjalanpaisti sopii hyvin talvilomalaisillekin. Pitkää haudutusta vaativan ruoan voi jättää ulkoilun ajaksi uuniin porisemaan.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Ainekset

  • 700 g karjalanpaistikuutioita (esimerkiksi naudan paistia ja possun lapaa)
  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 4 laakerinlehteä
  • 8 valkopippuria
  • 5 maustepippuria
  • 2 tl suolaa
  • 2 dl puolukkasurvetta
  • kiinteämaltoisia perunoita

Valmistusohje

Kuori porkkanat ja sipuli ja paloittele ne suurehkoiksi palasiksi. Kumoa ainekset uunivuokaan ja lisää kylmää vettä niin paljon, että ne peittyvät. Peitä kannella.

Kuumenna uuni ensin 250-asteiseksi ja nosta vuoka sinne. Kun kiehuminen alkaa, miedonna lämpö 150 asteeseen ja anna hautua useita tunteja. Tarkista välillä lihojen mureutta.

Jos lientä on liikaa, ota kansi viimeiseksi puoleksi tunniksi pois, jolloin nestettä haihtuu ja maku voimistuu. Kun liha on mureaa, keitä perunat ja tarjoa karjalanpaisti niiden ja puolukkasurveen kanssa.

Lisää aiheesta:

Karjalanpaisti – paras perinteinen reseptiRiimisuolattua sianpotkaa vihanneksillaJuustopaistiKeitetty häränrinta juuresten keraNaudanpaisti kermakastikkeessaRuotsalainen kalopsi
KarjalanpaistiKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Karjalanpaisti
  • 21.10.202009:07
    Naudanlihapata

    Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Karjalanpaistia ja piirakoita

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Karjalanpaisti à la Jouni

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Juustopaisti

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Karjalanpaisti puolukkasurvoksella