Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kanaliemi

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

2 litraa lientä

  • 1 kanan tai ison broilerin
  • ranka, siivet ja koivet
  • 1 sipuli
  • 1 mausteneilikka
  • 1 purjo
  • 1 porkkana
  • 1/4 juuriselleri
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 4 l vettä
  • 2 rkl suolaa

Bouquet garni (maustekimppu)

  • 10 persiljanoksaa
  • 1 tuoreen timjamin oksa
  • 1 laakerinlehti
  • 5 valkopippuria

Valmistusohje

1. Maustekimppu: laita persilja, timjami, laakerinlehti ja valkopippurit sideharsoon ja solmi nyytiksi. Kuori sipuli ja paina siihen yksi neilikka. Perkaa purjo, kuori porkkana, selleri sekä valkosipulinkynsi ja paloittele nämä.

2. Huuhtele ja paloittele kananranka ja laita palat sekä siivet ja koivet isoon kattilaan. Kaada päälle vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto tarkoin. Laita sekaan vihannekset ja maustekimppu. Kuumenna taas kiehuvaksi ja kuori jälleen vaahto. Anna liemen kiehua tämän jälkeen hyvin hiljaa kannen alla 3-4 tuntia. Kuori vaahtoa tarvittaessa.

3. Siivilöi liemi tiuhan terässiivilän läpi. Anna siivilän olla kaikessa rauhassa ja liemen valua viimeiseen tippaan asti. Jäähdytä liemi ja poista pinnalle muodostunut rasva. Nyt kanaliemi on valmista käytettäväksi keittoihin, kastikkeisiin tai sellaisenaan. Liemen voi myös pakastaa.

Vaalea kanaliemi on yksi klassisista ranskalaisista lihaliemistä. Se on täydellinen perusta moniin hyviin keittoihin ja kastikkeisiin. Jos kaipaat kylmänä päivänä jotakin lämmittävää ja lohduttavaa, kuumenna kanalientä sellaisenaan, juo hitaasti teekupista ja tunnet, kuinka lämpö ja hyvä olo leviää olemukseesi.

Lisää aiheesta:

VasikanliemiKanafileet greippikastikkeellaSieni-broilerikeittoLammasta vihannessosekeitossaKylmä avokadokeitto ja valkosipuliranskankermaRanskalainen persiljakinkku
LiemiKeitotKananmunatonGluteenitonLaktoositonLisäkeruoatKastikkeet ja dipit

Tuoreimmat aiheesta

Liemi
  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Kanaliemi

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Consommé eli hieno lihaliemi

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kanaliemi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Rapujen keitinliemi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Balsamicoliemi