Kanaliemi

Vaalea kanaliemi on yksi klassisista ranskalaisista lihaliemistä. Se on täydellinen perusta moniin hyviin keittoihin ja kastikkeisiin. Jos kaipaat kylmänä päivänä jotakin lämmittävää ja lohduttavaa, kuumenna kanalientä sellaisenaan, juo hitaasti teekupista ja tunnet, kuinka lämpö ja hyvä olo leviää olemukseesi.

2 litraa lientä

  • 1 kanan tai ison broilerin
  • ranka, siivet ja koivet
  • 1 sipuli
  • 1 mausteneilikka
  • 1 purjo
  • 1 porkkana
  • 1/4 juuriselleri
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 4 l vettä
  • 2 rkl suolaa

Bouquet garni (maustekimppu)

  • 10 persiljanoksaa
  • 1 tuoreen timjamin oksa
  • 1 laakerinlehti
  • 5 valkopippuria

Valmistusohje

1. Maustekimppu: laita persilja, timjami, laakerinlehti ja valkopippurit sideharsoon ja solmi nyytiksi. Kuori sipuli ja paina siihen yksi neilikka. Perkaa purjo, kuori porkkana, selleri sekä valkosipulinkynsi ja paloittele nämä.

2. Huuhtele ja paloittele kananranka ja laita palat sekä siivet ja koivet isoon kattilaan. Kaada päälle vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto tarkoin. Laita sekaan vihannekset ja maustekimppu. Kuumenna taas kiehuvaksi ja kuori jälleen vaahto. Anna liemen kiehua tämän jälkeen hyvin hiljaa kannen alla 3-4 tuntia. Kuori vaahtoa tarvittaessa.

3. Siivilöi liemi tiuhan terässiivilän läpi. Anna siivilän olla kaikessa rauhassa ja liemen valua viimeiseen tippaan asti. Jäähdytä liemi ja poista pinnalle muodostunut rasva. Nyt kanaliemi on valmista käytettäväksi keittoihin, kastikkeisiin tai sellaisenaan. Liemen voi myös pakastaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.