Kanaliemi
Valmista kanavillokille kevyt kanaliemi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 1 kana tai broileri
- 2 sipulia
- 3 porkkanaa
- pala selleriä
- 1 palsternakka
- 0,5 sitruunaa
- 10 kokonaista mustapippuria
- 4 laakerinlehteä
Valmistusohje
Aseta kana jäisenä tai sulaneena suureen kattilaan.
Lisää pestyt, paloitellut juurekset ja sitruunanpuolikas. Mausta pippureilla ja laakerinlehdillä. Täytä kattila kylmällä vedellä niin, että ainekset peittyvät.
Keitä broileria tunnin verran ja kanaa ainakin kaksi. Se on kypsää kun liha irtoaa luista vaivatta.
Nosta lintu liemestä, anna sen hieman jäähtyä ja irrota lihat luista. Keitä lientä voimakkaasti, jolloin vettä haihtuu ja maku voimistuu.
Mausta se lopuksi suolalla. Kun liemen jäähdyttää, nousee rasva pintaan ja se on tarvittaessa helppo kuoria pois.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti