Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kanaliemi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valmista kanavillokille kevyt kanaliemi.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Ainekset

  • 1 kana tai broileri
  • 2 sipulia
  • 3 porkkanaa
  • pala selleriä
  • 1 palsternakka
  • 0,5 sitruunaa
  • 10 kokonaista mustapippuria
  • 4 laakerinlehteä

Valmistusohje

Aseta kana jäisenä tai sulaneena suureen kattilaan.

Lisää pestyt, paloitellut juurekset ja sitruunanpuolikas. Mausta pippureilla ja laakerinlehdillä. Täytä kattila kylmällä vedellä niin, että ainekset peittyvät.

Keitä broileria tunnin verran ja kanaa ainakin kaksi. Se on kypsää kun liha irtoaa luista vaivatta.

Nosta lintu liemestä, anna sen hieman jäähtyä ja irrota lihat luista. Keitä lientä voimakkaasti, jolloin vettä haihtuu ja maku voimistuu.

Mausta se lopuksi suolalla. Kun liemen jäähdyttää, nousee rasva pintaan ja se on tarvittaessa helppo kuoria pois.

Lisää aiheesta:

Kanakeitto palsternakallaMaijan Vitello tonnatoKeitettyä turskaa ja vihanneksiaLihakeittoRiimisuolattua sianpotkaa vihanneksillaKeitetty häränrinta juuresten kera
LiemiKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKeventäjätLisäkeruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Liemi
  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Kanaliemi

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Consommé eli hieno lihaliemi

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kanaliemi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Rapujen keitinliemi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Balsamicoliemi