Kanaliemi

Valmista kanavillokille kevyt kanaliemi.

Ainekset

  • 1 kana tai broileri
  • 2 sipulia
  • 3 porkkanaa
  • pala selleriä
  • 1 palsternakka
  • 0,5 sitruunaa
  • 10 kokonaista mustapippuria
  • 4 laakerinlehteä

Valmistusohje

Aseta kana jäisenä tai sulaneena suureen kattilaan.

Lisää pestyt, paloitellut juurekset ja sitruunanpuolikas. Mausta pippureilla ja laakerinlehdillä. Täytä kattila kylmällä vedellä niin, että ainekset peittyvät.

Keitä broileria tunnin verran ja kanaa ainakin kaksi. Se on kypsää kun liha irtoaa luista vaivatta.

Nosta lintu liemestä, anna sen hieman jäähtyä ja irrota lihat luista. Keitä lientä voimakkaasti, jolloin vettä haihtuu ja maku voimistuu.

Mausta se lopuksi suolalla. Kun liemen jäähdyttää, nousee rasva pintaan ja se on tarvittaessa helppo kuoria pois.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.