Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kanacurrya, parsakaalia ja paksoita

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 4 broilerinfileetä
  • 250 g parsakaalia
  • 250 g paksoita

Maapähkinäkastike

  • ½ dl hienonnettuja maapähkinöitä
  • 4 rkl pähkinävoita
  • 2 punaista thaichiliä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 purkki kookosmaitoa (400 ml)
  • 4 tl punaista currytahnaa
  • 1 rkl raakasokeria
  • 1 rkl thaimaalaista kalakastiketta
  • 2 rkl puristettua appelsiinimehua

Valmistusohje

1. Rouhi pähkinät pieneksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit hienoksi. Halkaise chilit pitkittäin, poista siemenet ja hienonna palot. Kuullota sipulisilppuja öljyssä, lisää kookosmaito, chilisilppu, currytahna, sokeri ja kalakastike ja keitä sekoittaen 2 minuuttia. Lisää pähkinärouhe ja pähkinävoi. Keitä hiljaa ilman kantta 30 minuuttia. Purista appelsiinista mehu ja sekoita kastikkeeseen.

2. Jaa parsakaali nuppuihin ja keitä pehmeäksi vähäsuolaisessa vedessä. Puhdista paksoinlehdet ja keitä nekin pehmeiksi. Pidä lämpiminä tarjoiluun.

3. Leikkaa fileet isohkoiksi kuutioiksi. Laita ne maapähkinäkastikkeeseen vähän kerrallaan ja anna kiehahtaa aina erien välillä. Anna lopuksi fileepalojen kiehua hiljaa kastikkeessa 10 minuuttia. Tarjoile vihannesten kanssa.

Uskalla joskus laittaa oikein tulista currya. Ellet löydä kaupasta paksoita, voit korvata sen pinaatilla ja hennoilla kevätsipuleilla. Ellet löydä punaista thaichiliä, voit käyttää tavallisia punaisia chilejä. Keitetty jasmiiniriisi sopii mainiosti tämän ruuan lisukkeeksi.

Lisää aiheesta:

Peruna-fenkolinlehtipataThai-maustettu kanapataKanapata ananaksen ja sokeriherneiden keraPorsaanfileetä katkarapujen ja maapähkinäkastikkeen keraKookoskanaPunainen lammas- tai nautacurry
KanacurryKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanacurry
  • 08.01.202209:00
    Kanakeitto

    Harri Syrjäsen thaimaalainen red curry -kanakeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Broileri currykastikkeen kera

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Currykana, pinaattiriisi ja raita

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Mausteinen broilericurry

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Keitetty kana currykastikkeessa